Аз съм мажоритарният собственик на "Юлен". Придобих мажоритарния дял през

...
Аз съм мажоритарният собственик на "Юлен". Придобих мажоритарния дял през
Коментари Харесай

Марк Жирардели разкри как е станал собственик на Юлен

Аз съм мажоритарният притежател на "Юлен ". Придобих мажоритарния дял през 2016 година. Разкривам го в този момент, тъй като никой не ме е питал тогава. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия ски легендата Марк Жирардели, за който през вчерашния ден стана ясно, че е притежател на дружеството-концесионер на ски зоната в Банско.

Още през 2012 година си мислех, че би било прелестна опция да влагам в тази компания, само че няколко години течеше изследването на опциите. Оглеждах се къде мога да влагам. Аз съм зимен човек и от дълго време бях хвърлил взор към Източна Европа. Банско има голям капацитет и тази опция ми се отвори преди няколко години. Фонд беше притежател на "Юлен ". Купих компанията от него. Подписал съм декларация за конфиденциалност и не мога да разглася кой е фондът. Той обаче е доста огромен, участва на три континента. Предполагам, че негативното напрежение, което се сътвори към Банско, ги е решило да продават, посочи Жирардели.

С Цеко Минев ни свързват общи занимания – и двамата караме на драго сърце ски, разходките в природата и доста обичаме планината, добави той.

Не сме стъпвали отвън границите на концесията, която ни е отпусната. Няма нищо постоено отвън бранша на концесията и без строително позволение. Трябва да се направи едно доста тъкмо замерване от самостоятелен институт, с цел да се уверят българите и държавното управление, че всичко е легално, сподели притежателят на "Юлен ".

Той добави, че му е мъчно да изясни в Западна Европа за какво в Банско няма втори въжен превоз. Казвам им, че не можем да си обслужим добре хората в Банско, тъй като чакат по два часа на лифта, а те ме питат Защо, нали в България нещата стават по-лесно. И ние имаме ски зони в национални паркове – единствено в Австрия има десетки лифтове, които се строят в предпазени естествени зони. Винаги ме е позор да кажа, че 10 години се опитваме да създадем втория лифит в Банско и не можем. Вторият въжен превоз е мого значим, тъй като желаеме Банско да стане най-хубавата ски зона, желаеме Банско да стане прочут в целия свят, сподели още Марк Жирардели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР