Аз съм категорично убеден, че отравянето на Скрипал не може

...
Аз съм категорично убеден, че отравянето на Скрипал не може
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Отравянето на Скрипал не може да бъде руска наказателна акция

Аз съм изрично уверен, че отравянето на Скрипал не може да бъде съветска наказателна акция. Страната и личността, която минимум е заинтригувана от това е Русия и Владимир Путин. Утре предстоят президентски избори. Считам, че Русия е потърпевшата страна от този скандал. Това сподели някогашният началник на разузнаването ген. Кирчо Киров в предаването „ Офанзива “ по Канал 3.

Той дефинира целия скандал като едно грандиозно интензивно мероприятие ориентирано против Русия. „ Интерес от това имат всички западноевропейски страни отпред със Съединени американски щати. В основата на това стоят всички, на които не им харесва мощната роля на Русия на международната сцена, не се харесва възобновяване на опциите на Русия, въздействието й на геополитическата сцена “.

Киров напомни, че Скрипал е бил сменен за цялата незаконна агентура в Съединени американски щати. „ Тя бе разкрита след изменничество в съветската работа. Ако е желала Русия да отмъщава по този начин на един изменник, тя би имала доста повече благоприятни условия, само че не в този момент, когато би имало въздействие върху престижа на Русия и Путин “.

На въпрос смятате ли, че се води война за съветските капитали, изнесени в чужбина, Кирчо Киров сподели: „ Трудно е да се направи точна преценка, заради недостига на информация. В Лондон минават големи съветски парични потоци и не е изключено това да е повода. Тереза Мей съобщи, че има 14 случая на гибел на съветски мигранти през последните години, само че по всички тях бяха извършени следствия и по никой от тях нямаше задоволително съществени доказателства против Русия “.

„ В последните години има една огромната миграция във Англия и тя е антипутин настроена. Не изключвам това да е повода, само че може и да е вследствие на вътрешни неразбирателства “.

Бившият шпионин проучва и хода на американския президент Доналд Тръмп да уволни държавния секретар Рекс Тилърсън. Той го размени с досегашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, който е проруски надъхан. „ Това високо посещаване на трите съветски разследващи служби би трябвало да се означи. Убеден съм, че ръководителите на специфичните служби са разгледали всички вероятни варианти за битка с тероризма, свързани са със глобите против Русия и хипотетичната интервенция на Русия в изборите. Това е едно доста знаково посещаване “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР