Аз съм готов да довърша това, което сме започнали, каза

...
Аз съм готов да довърша това, което сме започнали, каза
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Готов съм да довърша започното в МВР

Аз съм подготвен да довърша това, което сме почнали, сподели министърът на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка идната ротация на държавното управление. Той разяснява тематиката пред медиите в Годеч след тържественото възобновяване на групата за защита на границата, която ще бъде стационирана в града.

Стоянов изясни, че управлението на Министерство на вътрешните работи е изпратило всичко, което ведомството е постигнало и свършило по управническата програмата на кабинета. Той позволи, че в идващите дни е допустимо да има самостоятелни диалози на министри с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Стоянов означи, че досега не е водил подобен диалог с тях.

По отношение на мигрантския напън министър Стоянов разяснява, че за момента няма риск от нова вълна, само че означи, че в бъдеще никой не е застрахован. Според него Министерство на вътрешните работи ще бъде готово за възможен напън от страна на незаконни мигранти отсега нататък. Той напомни, че към този момент е ангажиран целият свободен щат на чиновници в „ Гранична полиция “ с полицейски пълномощия, задвижена е и процедура за спомагателен щат от 1260 души, както и е в ход доставката на още високопроходими коли.

Във връзка с решението командировани по границата полицейски чиновници да бъдат изтеглени и разпределени в дребните обитаеми места министърът уточни, че следва разбор на Главна дирекция „ Жандармерия “, като там се регистрира растеж на тестваните коли и лица, което е резултат от мярката. „ Надявам се, че ще внесем по-голямо успокоение в българските жители тъкмо по тези места “, добави Стоянов.

Във връзка с групата за защита в Годеч, шефът на „ Гранична полиция “ Антон Златанов съобщи, че тя ще се състои от 28 чиновници, а в екипите ще вземат участие и чиновници на „ Фронтекс “. Българо-сръбската граница е естественият излаз на тези, които нелегално са минали границата и желаят да доближат до Западна Европа, разяснява Залатанов. Той добави, че Годеч е значим център и са установени много прекосявания на мигранти в предишното. Антон Златанов добави, че следва разкриване на Гранично полицейско ръководство по българо-турската граница.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР