Аз съм бил персонално обиждан от различни политици - от

...
Аз съм бил персонално обиждан от различни политици - от
Коментари Харесай

Денков: И аз съм персонално обиждан, но не сме в детската градина да искам извинения

" Аз съм бил персонално обиждан от разнообразни политици - от Делян Пеевски , от Делян Добрев , в това число и господин Борисов . Никога не сте ме чули да желая опрощение, тъй като в политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина, не сме в режим " ти уважаваш ли ме ". Трябва да намерим решения ", във връзка на желаното от ГЕРБ-СДС опрощение за вицепремиера в оставка Мария Габриел. Финансовият министър в оставка Асен Василев я дефинира преди дни като " новото красиво лице на мафията ". Извинение от него въпреки всичко пристигна, само че " за дамата Габриел, а не за кандидат-премиера ". 

Според Денков фокусът сега би трябвало да бъде към напълно друга задача.  " Ние имахме договаряния. Преговорният екип от едната страна стана, излезе и ни изненада, когато показа пред президента лист, който ние не сме одобрявали и съглашение, което не сме подписали. Така че, би трябвало да се върнем на масата на договарянията, с цел да има България държавно управление ", добави Денков.

Мандатът в този момент е в ГЕРБ-СДС, те прекъснаха договарянията, те би трябвало да се обадят и да кажат по какъв начин да продължим, счита министър председателят в оставка. " Ние сме подготвени и търсим разновидности, които да бъдат допустими при актуалната обстановка. Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което аз персонално съм изразявал към Мария Габриел, беше счупено. Аз не мога да допускам по какъв начин това съумя да се случи ", разяснява още Денков. 

Според него би трябвало да се откри по какъв начин да се влезе още веднъж в режим това нежно доверие, което са построили, да може да се стъпи на него и да се продължи нататък. " Готови сме за договаряния, само че поканата би трябвало да пристигна от мандатоносителя ", повтори Денков.

Той съобщи и че няма никаква смяна във връзка с Асен Василев . " Това е най-хубавият финансов министър и аз желая да работя с него, само че ние би трябвало да намерим метод да излезем от режима " този сподели нещо на другия " и да забележим по какъв начин ще съставим кабинет, който да може да взема решение проблемите ", уточни още министър председателят в оставка. Той повтори и че военният министър Тодор Тагарев не е препъни камъкът в договарянията. 

Денков счита, че Мария Габриел се е поддала на натиска на други хора и това е проблем.  " Когато приказваме за договаряния, би трябвало да излезем пред медиите, когато са свършили договарянията и сме постигнали резултат. Голяма част от казуса през днешния ден е, че вместо да сме на масата на договаряния, ние си приказваме през медиите ".

Денков съобщи, че не е съгласувал никакви текстове с Делян Пеевски , само че знае от сътрудниците си, че е имало позвъняване, в което те са обяснили на Движение за права и свободи смисъла на съглашението, върху което ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят. " Както и моите сътрудници обясниха, в случай че този текст беше координиран с Делян Пеевски, щеше да наподобява по напълно друг метод ".

Европейските водачи са на среща на върха в Брюксел, на която ще разискват войната в Украйна, обстановката в Близкия изток и настоящи въпроси, свързани с миграцията и селското стопанство. По-рано те се събраха на първата по рода си световна среща, обвързвана с прехода към нуклеарна енергетика. За нея Денков изясни: 

" Срещата ясно демонстрира, че отношението към нуклеарната енергетика се е трансформирало по отношение на задачите за декарбонизация. Има внезапна смяна в политиките, в това число на Европейски Съюз и Европейска комисия. Бяха дискутирани всички детайли, с цел да може нуклеарната енергетика да се развие бързо и безвредно ".

Финансирането за нуклеарната енергетика ще влезе в общите принадлежности на Европейска комисия, изясни Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР