Аз съм бил два пъти общински съветник, а за целта

...
Аз съм бил два пъти общински съветник, а за целта
Коментари Харесай

Илко Стоянов: Ползваш партиите, но спазваш основните си принципи и идеи

Аз съм бил два пъти общински консултант, а за задачата би трябвало да вляза в листа. Това не ме прави партиец. Това е законовият механизъм за присъединяване в политиката. Това разяснява в изявление за " Лице в лице " самостоятелният претендент за кмет на Благоевград, подсилен от ГЕРБ, Илко Стоянов. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 795
Отговорът му пристигна след изказванието, че пътят му е минал през доста партии. " Аз съм бил два пъти общински консултант, а би трябвало да вляза в листа. Това не ме прави партиец. Това е законовият механизъм за присъединяване в политиката. Не мислете, че партиите " носят ", хората носят и трансформират наличието. Ползваш партиите, само че спазваш главните си правила и хрумвания ", добави той.

Стоянов даде образец с Борис Бонев в София, с цел да изясни за какво по-добрият вид е да се явиш на избори като част от партийна листа, а не като самостоятелен претендент. " Видяхме го с Борис Бонев, изкарваш 10% и влизаш самичък. По-добре е да вкараш със себе си още 5 съидейника. Всеки кмет би трябвало да е самостоятелен претендент, по-късно да го поддържа, която желае партия ", счита той.

Обещанието, което е спазил на 100% до момента пред благоевградчани, е персоналната си честност, безапелационен бе Илко Стоянов. 

Но и призна, че с доста неща доскорошен кмет не е съумял да се оправи поради турбулентините времена, през които мина България на национално равнище. " Нямаше бюджет, държавно управление ", посочи той.  " Представих част от плановете в програмата си напълно реалистично, с подготвени механизми и финансиране. Очертах двата индустриални парка на Благоевград. В идващия мандат те ще стартират да се случват напълно съответно ", въпреки това регистрира той като триумф. 

Илко Стоянов означи, че дългът на Община Благоевград възлиза на 19 млн. лева, само че акцентира, че той е насъбран далеч преди той да седне на кметското кресло. " Аз съм понижил задлъжнялостта с 2 милиона единствено за една година, в това няма никаква драма в днешно време ", разяснява той. 

В контра на съперника си Методи Байкушев (ПП-ДБ) по въпроса с МБАЛ-Благоевград, Илко Стоянов изясни, че си имат общинска болница, която развиват поделение по поделение. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР