Аз разбирам болката на президента на РСМ, че аз бях

...
Аз разбирам болката на президента на РСМ, че аз бях
Коментари Харесай

Радев: Разбирам болката на Пендаровски, че аз поставих проблема за правата на българите в РСМ

" Аз разбирам болката на президента на РСМ, че аз бях индивидът, който преди 2 година сложи за първи път пред своите европейски сътрудници и европейските институции казуса за правата на македонските българи…така че вписването на македонските българи в конституцията да стане наложително изискване за начало на договарянията. И уповавам се президентът на РСМ да осъзнае, че това е в помощ на неговата страна, с цел да скъса с идеологемите на тоталитарното минало и да поеме към демократизиране на страната. Моите порти са постоянно отворени за него, да заповяда ".

Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за изявлението на Стево Пендаровски, че липсва градивен разговор сред двамата.

Румен Радев подсети за поредните старания на България за европейската интеграция на югозападната ни съседка, както и за многочислените си предложения към своя сътрудник да посети страната ни през последните години.

" Единственото посещаване на президента Пендаровски беше в границите на формалното въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България на 1 октомври 2022 година В резултат на подпомагане от българска страна РСМ получи тогава финансова помощ от Европейския съюз за закупуване на електрическа енергия ", напомни президентът.

Румен Радев акцентира още, че България ще продължи да слага въпроса за ефикасното съблюдаване на правата на македонските българи, а тяхното регистриране в Конституцията на РСМ е нужда, с цел да стартира югозападната ни съседка договаряния за участие в Европейски Съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР