Аз поздравявам Екрем Имамоглу с избирането му за кмет на

...
Аз поздравявам Екрем Имамоглу с избирането му за кмет на
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган поздрави новия кмет на Истанбул

Аз приветствам Екрем Имамоглу с избирането му за кмет на Истанбул, е споделил турският президент Реджеп Ердоган пред локалния в. Хюриет.

Държавният глава на страната на два континента е признал провалянето на претендента си за властник на най-големия турски град и някогашен министър председател в Анкара Бинали Йълдъръм. Президентът на югоизточната ни съседка обаче е бил безапелационен, че загубата на локалния избор няма да унищожи обединението сред неговата Партия на справедливостта и развиването и Партията на националистическото деяние. "Ние ще продължим да работим дружно ", е подчертал той.

Имамоглу през вчерашния ден е получил болшинството от действителните гласове. Изборите за кмет са минали при доста високата интензивност. Пред урните са се появили над 85% от към съвсем 11-те милиона гласоподаватели. Претендентът, повдигнат от най-старата политическа групировка в Турция Народнорепубликанската партия (НРП) бе спечелил и балотажа на 31 март 2019 година Ердоган бе оспорил резултатите и Избирателната комисия бе назначила подновяването на вота за през вчерашния ден.

Местни медии оповестиха, че за през днешния ден е планувано правосъдно дело против участници в митинги на истанбулския площад Гези (2013 г.). На част от обвинените са били повдигнати обвинявания в опит за принудително събаряне на законната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР