Аз нямам покана за изслушването, нямам представа за какво отива

...
Аз нямам покана за изслушването, нямам представа за какво отива
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Нямаме алтернатива на 3% дефицит, ако искаме в Еврозоната

" Аз нямам покана за чуването, нямам визия защо отива - знам от медиите, че Гешев ще е във вторник там, по това време в Екологичен потенциал ще се гласоподава моят отчет за огромните инфраструктурни планове ", съобщи евродепутатът от /ЕНП Андрей Новаков в студиото на  " Денят ON AIR ".

Според него евентуално някой български евродепутат е поканил основния прокурор.

" От тук насетне Гешев е свободен каквото откри за заслужено да направи по едно или друго дело, нетрадиционен метод е да бъде изслушван в Европейския парламент, не е част от дневния ред на пленарното съвещание, може би е нещо, което е паралелно на формалната стратегия на Екологичен потенциал ", допусна Новаков.

Пред Bulgaria ON AIR той беше безапелационен, че Борисов не се крие като отхвърля да даде имунитета си непринудено поради следствието по " Барселонагейт ". 

" Борисов не се крие и не е човек, който може да бъде прикрит. Но откакто Нинова интензивно се е заела със правосъдната промяна и раздаването на правдивост, всички могат да си отдъхнат. Тя е човек, потвърдил се обратно в прехода, че схваща от тази работа. Считам, че Борисов и всеки от ПГ на може да е спокоен, тъй като знам, че са застанали с името и лицето си за това, което вършат за България. Очевидно е, че госпожа Нинова е претърпяла катарзис през последните 2 седмици ", разяснява евродепутатът.

Новаков добави, че въпросът с имунитета в Екологичен потенциал се взема решение в Правната комисия и няма процедура да се създават специални комисии, каквото се прави в България. Гостът разяснява и дебатите за правосъдната промяна. По думите му няма разминаване в мнението на партиите, че има потребност от промени. 

" България е на дневен ред в Екологичен потенциал, до неотдавна не с положително. Ясно е, че това е компромис за двете страни, заплаща се цена, само че това решение е без конкуренция. С първия мандат не стана, отиват с втория, не гласуваш и отиваме отново на избори ", съобщи Новаков. 

Във връзка с връщането на Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите той изрази доверието си към решението на Асен Василев. 

" Сигурен съм, че Василев носи цялостна и персонална отговорност за това предопределение и че ще му се търси един ден сметка за резултатите на Национална агенция за приходите. Мария Габриел е мъжко момиче и ще прави работа като за повече от един човек ", уверен е.

Във връзка с подготовката на бюджет 2023 евродепутатът акцентира, че България няма опция на 3% недостиг, в случай че желае да бъде част от Еврозоната.

" С доста работа и нормализация може да се случи - в случай че тръгне ПВУ, в случай че спрат безконтролните разходи. Знам какъв брой е мъчно, тъй като знам и какво е положението на бюджета, какъв брой време се управляваме на автопилот. Целта е да се свърши работа, хората желаят да спрем да ги занимаваме да вървят на избори през 3 месеца, да спрат да се редят на бариери, с цел да влязат в други страни ", уточни Андрей Новаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР