Аз няма да поема чужд грях или чужда вина за

...
Аз няма да поема чужд грях или чужда вина за
Коментари Харесай

Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях или вина

Аз няма да поема непознат грях или непозната виновност за тази гибел . Това сподели политикът Лютви Местан три седмици след злополуката с негово присъединяване, при която почина 6-месечно бебе.

„ Платих 10 000 лв. гаранция, без значение, че можех да не я платя, тъй като решението на съда за нейната анулация е реалност, само че аз я платих, за не давам опция на прокуратурата за подправени вести ", сподели той пред bTV.

" Ще окажа цялостно подпомагане на следствието за изясняване на този случай. Притесненията, че бих се укрил, са неоснователни.  Укрива се отговорен човек, а аз не самичък подобен ”,  допълни Местан.

Той описа, че  съвсем незабавно след удара е изпаднал в потрес, краката и гърдите са го болели мощно, бърбеците са го избавили . Разказа и че съумял да излезе от колата, видял, че и други коли са спрели към мястото на злополуката.  Отишъл да види по какъв начин са другите от ударената кола, дамата била изхвърчала от автомобила , Местан видял, че е жива и се насочил към останалите, с цел да ревизира по какъв начин са.

" Инстиктивно си потърсих телефона, с цел да набера Бърза помощ, само че видях, че мъж към този момент беседва с тях.  Не е правилно, че съм си стоял в автомобила от самото начало " . сподели още Местан.

Той каза още, че упорства прокуратурата да ревизира шофьорската история и на другия участник в злополуката, тъй като съгласно него той е отговорен за случая.  Лидерът на ДОСТ квалифицира другия лидер като „ прям камикадзе ”.

Лидерът на ДОСТ уточни, че се е сдобил с обвиняване от прокуратурата без доказателство, че е направил нарушаване по Закона за придвижване по пътищата.  Той добави, че изказванието на представителя на основния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е правилно.

„ Това е не просто неистина, а квалифицирана клюка. Тя приказва за 15 мои нарушавания в интервала 2013 година – 2019 г.  Аз декларирам, че в случай че това, което тя споделя е правилно – аз в никакъв случай няма да си желая книжката назад. Ако това се окаже неистина, тя би трябвало да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд ”, съобщи Местан и сподели издадените от КАТ фишове.

По думите на Местан,  в посочения интервал той не е управлявал персонално автомобил, тъй като като водач на Движение за права и свободи, той се е придвижвал с коли на НСО.  Той каз още, че санкциите са издадени на кола на Движение за права и свободи, която се е управлявала от сегашния водач на партията Мустафа Карадайъ или негов водач.

„ Когато една прокуратура преписва нарушавания на ръководителя на Движение за права и свободи, на ръководителя на ДОСТ, към този момент е в режим на осъществяване на откровена политическа поръчка.  Това минава всевъзможни граници.  Тези коли са благосъстоятелност на Движение за права и свободи преди аз да стана ръководител, те не са моя благосъстоятелност. Кой ги е карал тези коли – е друг въпрос ”, уточни Местан.

Според водача на ДОСТ, обвиняванията са свързани с идния избор за Европейски парламент и мощната листа на неговата партията . Местан разгласи, че чака да получи още фишове от Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи, като доказателства и ще заведе дело за клюка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР