Аз няма да коментирам г-н Магнитски. Една от най-отблъскващите привички

...
Аз няма да коментирам г-н Магнитски. Една от най-отблъскващите привички
Коментари Харесай

Радев за Пеевски: Няма да коментирам г-н Магнитски. Една от най-отблъскващите привички в дребните души е, че подозират своите низости у другите

Аз няма да разясня господин Магнитски. Една от най-отблъскващите навици в дребните души е, че подозират своите низости у другите. Опитомяването на водачите на ПП-ДБ дава очаквания, че със същия метод може да се подходи към президентската институция. Това няма да стане “, каза президентът по адрес на ръководителя на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски. 

Ето и цялото изявление на президента Румен Радев:

Няма да разясня господин „ Магнитски “. Една от най-отблъскващите навици в дребните души е, че подозират своите низости у другите, както е споделил Балзак. Ако опитомяването на водачите на ПП-ДБ дава очаквания някому, че по същия метод може да се подходи и към президентската институция, това няма да се случи!

След взаимното им „ изпиране “ в този момент се основават подправени кавги на мястото на действителните корупционни кавги, с цел да се отърват от тях и от тежкото корупционно завещание. Ако някой има същински доказателства и обстоятелства, е задължен да ги даде на съответните органи, само че и да носи отговорност за достоверността на тези сигнали. Няма да разясня клюки и операции в медии и уеб сайтове, които се цитират едни-други без никаква фактология.

Призовавам обаче съответните способени органи да извадят цялата информация за сигнали и за каузи „ на трупчета “, в случай че въобще има такива. Нека тези органи изкарат също всички сигнали, преписки и каузи за БТК, за „ Булгартабак “, за КТБ, за ББР, за язовири, автомагистрали, митници, НКЖИ, за „ Дунарит “, „ Емко “ и отравянето на Гебрев, за подставени лица – притежатели на парцели, на бизнеси, на хотели в България и чужбина, и за офшорки. Обществото ни чака отговор за тях, а въпросите висят. Как ще се пребори корупцията без да имаме отговори на тези въпроси?

Цялата режисирана медийна нервност против президентската институция издава боязън от нова партия. Този хор на страха сплотява освен партиите в сглобката, само че и дребни парламентарни и извънпарламентарни партии, които дружно се усещат застрашени от ерозията на доверието. Наивно е обаче да се мисли, че като омаскаряваш персони, ще промениш настроенията на хората.

Хората са възмутени от схемите, от назначенията, от жилища с асансьори, офшорки, от безотговорното ръководство, от неуспеха в европейската ни интеграция. Българите чакат действителна политическа опция, която да се опълчи на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали; опция, която да върне нормалността и европейската вероятност за България. Самата обстановка е такава, че появяването на опция е неизбежна.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР