Аз не знам откъде президентът Радев вади тези заключения. Нито

...
Аз не знам откъде президентът Радев вади тези заключения. Нито
Коментари Харесай

Николай Денков: ВСС трябва да избере най-качествените хора, както по отношение на експертиза, така и за качества

Аз не знам от кое място президентът Радев вади тези изводи. Нито законодателната, нито изпълнителната власт би трябвало да излизат от пълномощията си. Това сподели пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков.

„ От друга страна на правосъдната власт би трябвало да обезпечи доверие за това, което прави. В последните няколко месеца се случиха събития, които изсветлиха доста процеси, които в допълнение нарушиха това доверие. Нека членовете на Висшия правосъден съвет да се замислят дали сега работят за възобновяване на доверието или не престават от същото, което не би помогнало. Висш съдебен съвет би трябвало да избере най-качествените хора във връзка с експертиза и морални качества ", добави Денков.

" Има решение на Народното събрание. В същото изявление, доколкото съумях да се срещна, Радев е споделил, че България оказва помощ на Украйна, в това число с оръжие. От една страна участваме, въпреки това не участваме със снаряди. Така че дано президентът обясни това несъгласие. Трябва да сме поредни, да съблюдаваме решението на Народното събрание и да помогнем на Украйна да възвърне териториалната целокупност. Загиват хора, изселени са фамилии и деца. Да напомним за човешката покруса, не виждам по какъв начин тя ще приключи, до момента в който тази война не спре по метод, по който да сътвори резистентен мир. Много е елементарно да се каже " дайте да спрем войната и да установим мир ", само че да напомним, че когато се откри неправдив мир, следва нова война. Това знаем от образеца на историята след Първата международна война, която води до Втората международна война ", съобщи Денков.

" Очаквам една номинация от ГЕРБ-СДС и една от ПП-ДБ за еврокомисар. Все още тече развой на разискване за избор на регионални шефове. Лично аз не одобрявам квотния принцип, считам, че той е неверен. Търсим консенсусни лица, доколкото е допустимо ", разяснява още Денков.

" Министърът на финансите организира среща с всички министерства, с цел да обсъдят всички пера по бюджета. Нашият план е, че на 3 юли ще бъде признат на Министерския съвет, с цел да бъде признат до 31 юли и да влезе в действие през август ", акцентира Денков.

" Ще видите, че общият % на дотацията и разноските, свързани с общините, е с нарастване от над 24%. Има цели и тук-там много съществени нараствания ", добави Денков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР