Аз не вярвам господин Сарафов да си подаде оставката в

...
Аз не вярвам господин Сарафов да си подаде оставката в
Коментари Харесай

Атанаска Дишева не вярва Сарафов да хвърли оставка

" Аз нямам доверие господин Сарафов да си подаде оставката вследствие на. " Това съобщи арбитър Атанаска Дишева от Висшия правосъден съвет (ВСС) пред БиТиВи за вчерашното експресно избиране на нов краткотраен обвинител номер едно - Борислав Сарафов на мястото на отстранения предходния ден Иван Гешев.

За нея изборът на Сарафов е - " още един път от същото ". ", беше част от управителния екип на господин Гешев, стоеше компактно зад него и поради това въпреки от дълго време да се говореше, че той ще бъде краткотрайния основен прокурор, за мен това беше изненада. Иначе през вчерашния ден видяхме една прокурорска гилдия , която действаше по този начин, както и преди месец ", оцени Дишева, съгласно която пленумът на Висш съдебен съвет, а не прокурорската гилдия трябвало да избере краткотрайно изпълняващият функционалностите на основен прокурор.

Според Дишева скоростното деяние в допълнение постанова отрицателна нотка, с която работи прокурорската гилдия с избора на краткотраен основен прокурор. Сарафов има цялостния размер пълномощия, които има и постоянният основен прокурор, уточни тя.
 Борислав Сарафов с летящ старт: Настъпи време разделно
Борислав Сарафов с летящ старт: Настъпи време разделно

Иска с правосъдния министър Атанас Славов да проветрят прокуратурата от Гешевчетата

Дишева счита, че е трябвало всъщност да се влезе в разискване на качествата на краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор посредством пленума на Висш съдебен съвет, а не прокурорската гилдия да избере краткотраен основен прокурор. Тя е обезпокоена и от познанствата на Сарафов с Петьо Петров, по-известен още като Петьо Еврото , както и за схемата " Осемте джуджета ". Години наред следствие по " Осемте джуджета " не се организира, регистрира Дишева.
 По механизма за надзор Върховен касационен съд се заема първо с Борислав Сарафов
По механизма за надзор Върховен касационен съд се заема първо с Борислав Сарафов

Има 3 сигнала против основния прокурор, които към този момент ще отлежават

Според нея Сарафов е дал положителни поръчки с готовността да направи проверка на работата на досегашния основен прокурор. Добре е да се направи проверка на цялостната активност на основния прокурор, само че и на прокуратурата, сподели Дишева и увери, че ще постави старания всичко да се случи пред очите на пленума на Висш съдебен съвет като обобщаване на резултатите.

Запитана за опит за разрязване на прегръдката сред прокуратурата и политиката , Дишева посочи, че не вижда опит за излизане от прегръдката на политиците с държавното обвиняване.
 Борислав Сарафов бил определен за основен прокурор по страшинство
Борислав Сарафов бил определен за основен прокурор по страшинство

От Висш съдебен съвет обясниха критерия за избора му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР