Аз не съм расист. Аз съм най-малко расист сред всички,

...
Аз не съм расист. Аз съм най-малко расист сред всички,
Коментари Харесай

Тръмп се оправдава, че не е расист

„ Аз не съм расист. Аз съм минимум расист измежду всички, които в миналото сте интервюирали, мога да ви го кажа “, съобщи американският президент, който назова Хаити и страните в Африка „ мизерни дупки “.

Оригиналният му израз shithole countries може да се преведе и по много по-обиден и провокира всеобщо отвращение по света. (Изразът може да се схваща и като вонящи страни, лай..яни страни, мръсни държави). 

Тръмп съобщи, че не е расист пред публицисти, които събра в голф клуба си  в Уест Палм Бийч, Флорида.

Още в петък, след гафа, представен в детайли от американските медии, Тръмп туитна: „ в никакъв случай не съм приказвал неприятно за хаитяните “ (за които преди време бе споделил, че всички са заболели от ХИВ) и отхвърли да е употребявал израза „ мизерни дупки “.

Минути по-късно обаче сенатор Дик Дърбин, участвал на въпросната среща, увери, че Тръмп е употребявал няколко пъти тъкмо този израз. 

„ Защо всички тези хора от мизерни дупки идват тук? “, са думите на Тръмп по адрес на Хаити, Салвадор и страните от Африка на срещата в Белия дом в четвъртък съгласно „ Вашингтон пост “, който се базира на няколко анонимни източника. Поводът за срещата бяха имигрантите в Съединени американски щати след поредицата антиимигрантски ограничения на милиардера.

„ Ние сме подготвени и способни да реализираме съглашение за Daca, (програмата, с която администрацията на Барак Обама позволи на 690 000 млади имигранти да живеят и работят в Съединени американски щати, макар че са влезнали като деца незаконно в страната, бел. ред.).  Според Тръмп обаче демократите са срещу.

През септември Тръмп анулира програмата и даде период на Конгреса до 5 март да откри компромис, като се съобрази с неговите условия. Едно от тях е градежът на стена с Мексико. Демократите „ не желаят сигурност на границата “, реагира Тръмп. По думите му съперниците му не желаят да спрат трафика на опиати и желаят да лимитират бюджета на армията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР