Аз не съм привърженик на бързите и лесните рецепти. Това,

...
Аз не съм привърженик на бързите и лесните рецепти. Това,
Коментари Харесай

Таня Андреева: Трябва да се разгледат работещи модели и да се види кой от тях може да бъде адаптиран

Аз не съм последовател на бързите и лесните предписания. Това, което се случва сега, са насложени във времето проблеми. Трябва да се прегледат работещи модели и да се види кой от тях може да бъде приспособен. Тъй като няма сериозен разбор, концепциите нямат никакво развиване. За мен е добре да се проучва първо дали има нужда да се вкарат нови фондове, сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов”, Таня Андреева.

По създание ние променяме единствено броя на платците, а не усилваме средствата на касата. Във връзка с модела, който предлага Кирил Ананиев, не излиза наяве пакета, който ще се предлага, дали ще може да поема всички или ще би трябвало да има доплащания и какъв брой ще бъдат те. Трябва да сме наясно по какъв начин си показва министърът модела. Предложението е главният пакет да бъде заплащан от всички фондове. Това, което липсва, е възнаграждение на нови болести, или редки такива. Не влизат по-скъпо платени болести. Това е наклонност за персонализирана медицина, която в доста страни към този момент е поета от фондовете. Винаги съществува заплаха да се случи по този начин, че болничните фондове да избират възрастта или болесттите на жителите, само че бяхме уверени, че това няма да стане, сподели още тя.

Смятам, че монополите в известна степен са нездравословни. Когато се прибягва обаче бързо до доста независимост на частни фондове, би трябвало да бъде съществено премислено, тъй като крачка обратно няма да има. Не виждам по какъв начин един частен фонд ще бъде длъжен да подписа контракт със всички лечебни заведения, съгласно мен, те ще търсят единствено лечебни заведения, които дават по-добро качество на лекуването, с цел да не се постанова пациентите да бъдат прехвърляни,заяви Андреева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР