Аз не съм предлагал постове на г-н Каримански. Направих предложенеи

...
Аз не съм предлагал постове на г-н Каримански. Направих предложенеи
Коментари Харесай

Депутат от ПП: Не е имало уговорка Каримански да стане гуверньор на БНБ

Аз не съм предложил постове на господин Каримански. Направих предложенеи за излизане от обстановката, с лед което обединението ще излезе по-обединена, а претендентите ще получат още повече. Видяхме се в кафето с господин Каримански и го попитах какво мисли той за това да е предложение за представител на България в Световната банка. Дискутирахме опцията обединението да излезе с нова кандидатура, която да сплоти обединението. Той сподели, че би трябвало да приказва със Слави и с Тошко. Това съобщи Венко Сабрутев от “Продължаваме смяната ” във връзка сагата с избор на гуверньор на Българска народна банка.

Той сподели, е от Политическа партия са търсили най-подходящия претендент на обединението с отлича теоретична и практическа подготовка.

“Дадохме ясна поръчка, че ще търсим обединителна кандидатура и твърдо броене, че Андрей Гюров беше такава кандидатура ”, сподели Сабрутев.

Депутатът отхвърли да е имало предварителна спогодба Каримански да заеме поста гуверньор на Българска народна банка. Според него не е имало закъснение от страна на Политическа партия за номинация за поста.

Той акцентира, че от Политическа партия нямат подозрение за професионалните качества на Каримански, само че имат за моралните: “В общественото пространство се тип информация, която е леко притеснителна ”.

Сабрутев разяснява думите на Ива Митева и тезата, че не всякога ръководителите могат да изчетат документите, които подписват: “Представяте ли си какво ще стане, в случай че гуверньорът на Българска народна банка не чете документите, а единствено ги подписва? С един автограф може да банкрутира страната ”.

Депутатът отхвърли да има сделка Ива Митева да стане парламентарен арбитър. Той акцентира, че отдръпването на кандидатурата на Гюров е станало, с цел да не оставят избора в ръцете на опозицията: “Трябва да имаме Българска народна банка на страната на битката с корупцията ”. Според него заплашителният есемес, който Каримански е получил, е дело на тези, които желаят да скапват обединението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР