„Аз не съм монах, през живота ми съм имал жени.

...
„Аз не съм монах, през живота ми съм имал жени.
Коментари Харесай

Борисов за жените в живота му, за доклада на ЕК и Главчев

„ Аз не съм духовник, през живота ми съм имал дами. Не съм светец в това отношение. Трябва ли всяка жена, която е предходна през моя живот, по-късно да я веят като флаг и да изясняват, че би трябвало да я ревизират. Да я ревизират колкото желаят. Притеснявам се за някои свои съученички, известно е, че тогава сме били близки. Сега не ги знам къде са, само че стартирам да се притеснявам”, попита министър председателят Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се опита да изясни за какво от партията предложиха да отпадне отминалостта за закононарушения по време на приватизацията, разяснявайки информациите, че ще би трябвало инспекция на приватизацията на туристическия комплес Златни пясъци, където е забъркано и името на банкерката Цветелина Бориславова.

„ Ние предложихме отминалостта да отпадне в приватизационните покупко-продажби. Това е ориентирано против длъжностните лица, против които прокуратурата не може да продължи да работи, тъй като е изтекла отминалостта по дадената приватизационна договорка. Не виждам никаква устременост против никого”, посочи Борисов и добави:

„ Някой се припозна, че това надали не е против него и стартира да подмята

името на Цветелина Бориславова. Проверявайте всички”.

„ Искаме там, където следприватизационният надзор е спрял или не е осъществен, в случай че има някъде покупко-продажби, където е трябвало да се изплащат пари, само че не са изплатени заради една или друга демонстрация на длъжностно лице – да се повдигне обвиняване и да си носи отговорност”, акцентира той.

Премиерът направи ревизия на ремонта на източната дъга на Околовръстното шосе на София. Борисов подсети, че край пътната права има стационарни камери, а ще има и мобилни. „ Само за през вчерашния ден имаме 310 превишения на скоростта и то с доста огромен процент”, заяви той.

„ Моля водачите да съблюдават рестриктивните мерки, тъй като желаеме жертвите от произшествия да намаляват”, прикани министър председателят.



Той разяснява и отчета на Европейска комисия:

"Докладът на Европейската комисия е справедлив. Преди няколко дни в Брюксел по време на диалога ми с вицепремиера на Европейската комисия Франс Тимерманс, той регистрира, че от май месец насам има прогрес, ще си довършим всичко, което сме поели като ангажимент”, сподели още Борисов.

„ Не се шуми доста, само че отново изпреварваме Румъния, по този начин както беше през 2012 година.

Аз съм уверен, че в края на 2018 година ще сме направили всичко, което Европейска комисия твърди”, добави той.

Реакции на отчета

„ Оптимист съм, ние знаем, че не сме идеални. Знаем, че имаме да вършим още неща и в Брюксел са сигурни, че ще ги направим”, акцентира той.

Борисов разяснява и обстоятелството, че ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев

в профил Корнелия Нинова от парламентарното съвещание в сряда поради „ обидно държание към министър-председателя”. „ Моето мнение е, че макар провокациите ръководителят на Народното събрание не трябваше да си изпуска нервите”, съобщи той.

„ Съжалявам, че Главчев си изпусна нервите. Аз по тази причина заобикалям да вървя там. Човек би трябвало да има доста здрави нерви, с цел да издържи на такива неистини и обиди”, сподели още Борисов.

Българска социалистическа партия напуща Народното събрание до оставката на Главчев

Друг взор към отчета сподели президентът.

"Няма сериозен прогрес по рекомендациите на Европейската комисия досега, мненията за него са спорни, тъй като самият отчет е в действителност витиеват ".

"Мисля, че българите от дълго време не разчитат на тези отчети, тъй като те изместват отговорността – вместо пред българските жители с тези отчети българските политици от ден на ден се регистрират пред Брюксел. Най-важно е българските жители да бъдат уверени в успеваемостта и справедливостта на нашата правосъдна система, да видят, че има действителна битка с корупцията и с несправедливостта, която се шири в обществото ", разяснява Радев преди началото на тържественото заседание във Военна академия „ Г.С. Раковски “ във връзка празника на Сухопътните войски.

По тематиката за проверката на приватизационните покупко-продажби президентът

сподели, че тук приказваме за две разнообразни неща: „ едното е обзор на предишното, за което партия ГЕРБ упорстват и което аз поздравявам, сподели той. Но по-важно е да се фокусираме върху сегашното и бъдещето. Защото до момента в който гледаме кой какво е правел в предишното, сега не престават да текат крупни Обществени поръчки. Какво вършим с тях и с какви механизми ще разкриваме, пресичаме и преследваме корупционните закононарушения “, запита Радев.

За кино лентата „ Граница “ на депутата Елена Йончева

президентът съобщи, че не го е гледал, само че даде обещание да го гледа. Той запита – дали влаганите средства там извършват своето предопределение.

Един "Фейсбук спор " събра истините за оградата

По мотив Закона за концесиите

Радев съобщи, че „ извънредно време е изгодите от концесиите да усещат освен концесионерите, само че и българските жители “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР