Аз не съм чул да падат бомби в българските училища.Ние

...
Аз не съм чул да падат бомби в българските училища.Ние
Коментари Харесай

Сашо Пенов: В непрекъснат контакт сме с МВР, в цяла Европа и САЩ има такива интернет атаки

Аз не съм чул да падат бомби в българските учебни заведения.

Ние сме в непрестанен контакт с Министерство на вътрешните работи и мога да ви кажа, че такива интернет офанзиви сега има в цяла Европа, в това число и в Съединени американски щати. Оттук нататък се слага въпросът по какъв начин се работи в такива обстановки.

Това сподели служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов във връзка множеството сигнали за бомби в българските учебни заведения на територията на страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Пенов означи, че има директива, която урежда тези догадка, на Министерство на вътрешните работи и по в този момент настоящите правила. „ Разбирам, че шефовете са обезпокоени от обстановката, само че по тази причина те работят с методическата помощ на съответните служи от Министерство на вътрешните работи, с цел да преценяват действителността на съответната опасност ", съобщи той и добави, че все още обществото е осведомено, приказва се по тази тематика. „ Нашата преценка почива въз основа на експертния разбор на службите ", сподели още служебният министър на образованието, като акцентира, че това може да се случи освен по време на предизборна акция, а и по време на зараза, празнични дни, по разнообразни мотиви.

Според него шефовете имат опит в сходни обстановки и са готови. Освен това от МОН са по отношение на тях, а шефовете са във връзка със съответните специалисти от Министерство на вътрешните работи.

„ Сутринта разговарях, персонално министър Демерджиев ми се обади, с цел да показа каква е обстановката. Аз не знам някой да има такава способността подсигурява, че внезапно всичко това ще престане ", заключи Пенов./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР