Аз не мисля, че има война във върховете на държавата,

...
Аз не мисля, че има война във върховете на държавата,
Коментари Харесай

Анализатори: Днес се оказа, че дълбоката държава е доста плитка

Аз не мисля, че има война във върховете на страната, по-скоро имам вяра, че ставаме очевидци на един спектакъл, който се разиграва пред очите ни. Това сподели в ефира на Euronews Primetime социологът Алексей Пампоров. Днес видяхме дейности като в детската градина - хората си успокояват нервите и късат листчета в ефир. Това да кажеш, че оставката на Иван Гешев е изискване за промяна – не, не е изискване за промяна. Това, че ще бъде заменен един човек не е никаква гаранция за смяна на модела. Всичко, което се случва у нас е на една личностна основа и в никакъв случай не се мисли за това къде структурно е казусът, разяснява Алексей Пампоров.
Големият проблем с обществените изяви на Иван Гешев е в това, че той приказва и разяснява по следствия обществено, показва отговорни, упреква. От друга страна в случай че в действителност се работи нещо по „ Барселонагейт “ и има някакъв прогрес, за какво е мълчал до момента? Той ли се е опитвал да дърпа конците? Днес породиха доста въпроси и като че ли всички тайни теории, за които сме чели през последните години бяха сложени на масата.
Алексей Пампоров, социолог

Поради загубата на доверие в институциите влизаме в разказа: „ Той сподели, тя сподели “ – в недоказуеми и извънредно коруптивни практики. Това сподели антропологът Мина Христова. Това, което излиза в пространството е зад една фасада, това, че един човек ще бъде заменен с различен няма да приключи избрани порочни практики.

И двамата анализатори се сплотиха към тезата, че през днешния ден е станало ясно, че „ дълбоката страна се е оказала доста плитка “ – всичко е изплувало на повърхността, а съгласно тях говоренето в общественото пространство е неуместно.

 
Създават се аморфни облици на огромното зло: „ Те ме накараха, те го направиха, те ни притискат “. Това се употребява безусловно от всеки политик или административно лице, което споделя: „ Те са отговорни “. Кои са те обаче – има голям брой ракурси, през които може да се огледа, с цел да забележим кои са.
Мина Христова, антрополог

Иван Гешев загатна няколко неща в своето изявление през днешния ден, само че даже не направи опит да прикрие взаимовръзките, които политиката има със правосъдната система. Той даже напълно ясно акцентира измяната на Движение за права и свободи по отношение на него персонално. Всички тези неща са извънредно плашещи, тъй като биват заявявани непосредствено, сподели още Мина Христова.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР