Аз не искам поста на външен министър като такъв, но

...
Аз не искам поста на външен министър като такъв, но
Коментари Харесай

Денков: Не искам поста на външен министър, а гласът на ПП-ДБ да се чува в чужбина

" Аз не желая поста на външен министър като подобен, само че желая гласът на ПП-ДБ да е задоволително мощен, тъй че да се чува в чужбина " , сподели ротационният министър председател пред публицисти в Нидерландия, представен от Българска телеграфна агенция.

Коментарът му е във връзка разногласието сред управленията на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за това кой да поеме Външно министерство след ротацията.

" Какво е смисъла на този спор - смисъла е обвързвано с това кой и по какъв начин ще изясни в чужбина какво се случва в България. Хората с най-силна дума, когато става дума за външна политика, това са министър председателят и външният министър. Това, което сътрудниците от парламентарната група споделят с съображение, е, че когато двете позиции се заемат от едно и също лице, обясненията ще бъдат представяни от един човек. Добре е да има паритет, с цел да се чуе по-пълно какво е развиването ", стимулира партийната позиция Денков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов склони по-рано през днешния ден постът на външния министър да не се заема още веднъж от бъдещия министър председател Мария Габриел, само че настоя, че той ще бъде от квотата на ГЕРБ. И призна, че по време на договарянията се е отказал от ротация на останалите министри.

Преговорите сред политическите водачи не престават. Успоредно с това е почнала работа по правенето на законодателна стратегия до края на годината, изясни Денков.

" От страна на ПП-ДБ желаеме да продължи ротацията по контрактуваното, да забележим може ли да продължим с цялостен мандат. Започваме със законодателна стратегия до края на годината и ще подготвим управническа стратегия до края на мандата, като се надяваме, че ще се осъществя ", сподели Денков.

Министър-председателят е в Хага, където се срещна с нидерландския си сътрудник Марк Рюте. След срещата Рюте разгласи поддръжка за цялостното присъединение на България към Шенген и съобщи, че ще работи и с други страни за постигането на това.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР