Аз написах мелодията на прочутата песен Бял мерцедес ме преследва

...
Аз написах мелодията на прочутата песен Бял мерцедес ме преследва
Коментари Харесай

Песента Бял мерцедес ме преследва в живота била по детско стихотворение

" Аз написах мелодията на фамозната ария " Бял мерцедес ме преследва в живота “ по детското стихотворение на Ангелина Жекова " Синьо мънисто ми вързала мама “, разкри пред " Телеграф “ огромната певица Антония Рангелова, която тази седмица чества своя кръговиден празник.

Като млада изпълнителка тя почнала работа с композитора Димитър Пенев, създател на " Детски спомен “ и " С днешна дата “ на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, " Няма пътища обратно “ на Елвира Георгиева, " Върни ми любовта “ на Георги Христов и доста други естрадни шлагери.

Топфолк

" Той ми даде стихосбирката на Ангелина Жекова и си харесах това стихотворение, по което направих мелодия. Той я аранжира и в 14-а кабина на радиото я записахме. Имах контракт за работа в Скандинавия и отпътувах. Но като се върнах, я чух по малкия екран с различен текст, изпълнена от колежка. Веднага си познах мелодията, само че го одобрих със смесени усеща - от една страна, се радвах, че някой я е харесал, само че от друга - не, тъй като я обявяваха за негова музика. Аз бях доста млада, никой не ме познаваше и нямаше кой да ми помогне за нищо. Споделих с околните си. Композиторът Пламен Велинов е един от хората, които знаеха за този случай. Той е аранжор на доста от моите авторски песни. Даже плаках пред него. Той вика - нищо, ще ти създадем по-хубава ария, и ми написа " Градация “, която стана известна от предаването на NOVA “Топфолк “, описа Антония.

Според нея песента е станала толкоз известна поради хумористичния текст на Любомир Пеевски, който е много настоящ за 90-те години. " След доста години, малко преди да почине, се обадих на Димитър Пенев и му споделих, че можехме по доброжелателен метод да осъществяваме песента, само че той не го одобри. Оттогава направих много песни, само че тази засегнатост ми тежи и до през днешния ден, по тази причина взех решение да я споделя обществено и в този момент ми олеква, тъй като желая истината да излезе нескрито. За мен са значими моралните, а не материалните неща, по тази причина в никакъв случай не потърсих дивиденти от тази мелодия. Димитър Пенев си е вземал парите от авторското право, дано наследниците му не престават да ги получават, аз в никакъв случай няма да имам рекламация за това, единствено желая да се знае, че тази мелодия е моя “, добави Рангелова.

Певицата е подготвена с нов албум, остава да довърши още 2-3 песни, с цел да го издаде. Иска те да са фолклорни, тъй като в останалите мелодии е дала превес на другите стилове. " Новото е, че работя в дуети. Канят ме хора, които желаят да имат дует с мен. Мисля, че е добре да ме видят в нова светлина. Две песни приготвяме със Светослав Стойчев. Едната - " Нашата земя “, сме я дали за " Пирин фолк “. Аранжиментът е на Сашко Митковски, а текстът носи обръщение, което е хубаво да се чуе от огромната сцена. Имаме и едно танго - " Прекрасни “. Текстът е доста лек и занимателен - една госпожа и един господин в сладка сантиментална любовна история. Аз съм певица на Фолклор тв и там с наслада одобряват всяка моя нова концепция, а след това виждам, че и публиката харесва песните и нещата си идват на мястото “, споделя още звездата.

В новия си диск Антония Рангелова ще продължи историческата тематика, която застъпи и в предходния си двоен албум " Бащината къща “ - един от бисерите в него е баладата " Златният век на цар Симеон “. " Сега съм направила ария за хан Ювигий. Епохата му е доста значима за българския корен. Идеята я взех непринудено от Веселин Маринов - Змея, който е приключил драматургия и е доста мощен и изострен в словото със своите изрази, има доста хубави попадения. Но аз ги преправям през себе си, с цел да бъде изпеваемо. Ритъмът е македонски, тежко хоро е и се приказва за българския народ, който е тъпкан хилядолетия. Обичам историята, въпреки да пребивавам в днешното време, и на драго сърце се връщам обратно към отминали събития, като че ли мемоари от прадеди оживяват в главата ми и се веселя, че мога да ги пресъздам. Аранжиментът е на Пламен Велинов “, анонсира певицата. Една от новите си песни " Шопско-Европско “, която е граовска, пък е поверила на младата си колежка Радостина Николова. " Не знам от кое място идват тези импулси в мен - да скачам от танго, през далечна история, та в граовската музика, само че аз в никакъв случай не бактисвам. За мен това са провокации и обичам да ги подчинявам “, признава чаровницата.

Първа дама в музиката

Малко преди юбилея си Антония Рангелова получи премията " Първа дама “ в музиката. " Тя не се дава от музикалната общественост, а от журналистическата - за мен тя е будната съвест на обществото и по тази причина я одобрявам като доста значима оценка “, разяснява звездата. Кръглата си годишнина тя е посрещнала с домашно празненство на вилата си, а тържествата ще не престават и този уикенд. " Човек не може да избяга от юбилея си и би трябвало да е щастлив и благополучен, когато го доближава. Аз съм признателна на Господ и ориста за всичко, което се е случило. Дребните неща ги одобрявам като житейски уроци. Положителен човек съм и доста хора ме поздравиха по всички типове връзки, слушателите на радио Благоевград честваха в ефир с моите песни, до момента в който аз бях измежду природата в закачки и веселби с другари “, показа певицата.

Равносметка на отличничка

Освен отличничка в музиката Антония Рангелова е такава и в живота. " Винаги има и 6+ - споделя тя. Равносметката е, че ние се стремим към това и като имам поради къде живеем, съм удовлетворена - не желаят нито повече, нито да се извинявам. Който има очи и уши, вижда и чува. Не може да се харесаме на всички, само че пък имам доста почитатели. Напоследък роми ми пишат във Facebook, което ме изненадва прелестно - това, че харесват песните ми, значи доста за мен “, споделя певицата. Тя е впечатлена и от коментара на една жена, която е безапелационна, че песента й " Дядовата къща “ би трябвало да влезе в учебниците по пеене. " Мен ме радва и това, че единствено някой си го е помислил. Не държа обезателно да стане, само че посланието в действителност е доста мощно, в чужбина очевидно повече се слуша, щом ми пишат, че плачат, до момента в който я слушат. Творчеството ми не е непременно - върша това, което извира от душата ми, и отвръщам на поривите на времето “, признава още Антония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР