Аз моя ангажимент ще го изпълня, каквото съм казал, ще

...
Аз моя ангажимент ще го изпълня, каквото съм казал, ще
Коментари Харесай

Борисов: Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото обещах, но под условие

" Аз моя ангажимент ще го извърша, каквото съм споделил, ще стане. Стадион " Христо Ботев " ще бъде издигнат, тъй като съм заречен ".

Това сподели министър председателят Бойко Борисов във връзка обещанието си от края на август " Ботев " (Пловдив) да има нов стадион. Това се случи преди началото на предизборната акция, само че след локалните избори градежът беше замразен.

" Ще осигурим парите, само че при едно изискване - стадионът да е общински. Вече сме разискали това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия би трябвало да бъде прекъсната. Видя се, че притежателят на " Ботев " не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - в случай че хвърли 20 или 30 милиона, първи счита по какъв начин ще си ги върне. Ясно е, че при настоящия интерес към футбола, това не може да стане от билетите ", сподели Борисов в изявление за " Марица ".

Премиерът посочи, че би трябвало да се откри законово решение сегашната концесия да бъде прекъсната и да не се влиза в правосъдни каузи, а по-късно Общинският съвет да вземе решение за строителств и да изиска помощ от страната. " Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб чартърен. Това е единственият метод стадионът да стане с държавна помощ ".

" А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, само че нека е по-малък. Аз персонално считам, че Пловдив има по-голяма потребност от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, тъй като градът се разраства и се задъхва. Но съм подобен - когато съм заречен нещо, го върша ", сподели още министър председателят.

В същия миг в Пловдив се организира втори митинг в границите на месец от почитателите на " Ботев ". Само няколко дни по-рано притежателят на клуба Георги Самуилов заплаши " да премисли дейностите си ", откакто ентусиастите показаха недоволството си.

Цялото изявление на Борисов четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР