Аз може би бих го направил различно, призна депутатът След

...
Аз може би бих го направил различно, призна депутатът След
Коментари Харесай

Георги Ганев, ПП-ДБ заговори за попреизчисляване на параметрите в бюджета

Аз може би бих го направил друго, призна депутатът
След тежките рецензии, които (не)коалиционните сътрудници от ГЕРБ и Движение за права и свободи насочиха към предлагания от финансовия министър Асен Василев бюджет, за корекции към този момент приказват и хора от групировката, която излъчи кабинета - " Продължаваме промяната-Демократична България ".

В ефира на " Тази заран " по БТВ депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев призна, че е срещнал единствено " с главните параметри на бюджета ", защото е значителен, а и " следва доуточняване на някои параметри според кои  от данъчните оферти, които авансово бяха импортирани в Народно събрание ще бъдат признати и кои няма да са във типа, в който са ". " Параметрите ще би трябвало да се попреизчислят, само че главните пилони на бюджета са ясни ", сподели той. Депутатът обаче акцентира, че няма проблем да поддържа бюджета и по този начин, както наподобява сега. " Със общоприетата спогодба - двама икономисти, 5 отзиви. Аз може би някои неща бих направил друго, в случай че аз готвех бюджета ", вметна обаче депутатът, който е от квотата на " Да, България ". Ганев изясни, че не би бил толкоз великодушен, а по-скоро свидлив по отношение на нарастването на заплатите на чиновниците в държавния бранш.

Според него прогнозата за пенсиите е те да се вдигнат по швейцарското предписание, с към 12-15%. " Майчинските автоматизирано се усилват с доста други разноски, най-вероятно ще се покачат тези средства ", сбит бе той, само че изрази недоволството си от несполучливата концепцията майчинството през втората година да се вдигне. Според него това не е заслужено, защото  втората година от майчинството ще се получават повече пари от първата, в случай че майката се е осигурявала на минимална заплата преди да роди.  Трябва да се основават тласъци тя да е върне на работа, счита Ганев. " Предвидената " дупка ", или бюджетен недостиг, е към 6,2 милиарда лева Звучи като страшна сума, само че по отношение на предстоящият Брутният вътрешен продукт е тъкмо 3% ", уточни той. Ганев призна, че негови сътрудници " са доста изнервени, че е доста амбициозна заложената събираемост ". Това е ненапълно правилно, сподели той, а заплахата да загубим пари по проекта за възобновяване той олекоти, като сподели, че тези пари ще дойдат пък следващата година. " някои от разноските са управляеми, изключително някои повишавания на заплати в обществения бранш може да не станат внезапно и да се възнамеряват при съществуване на средства ", сподели той.

Според него обаче в случай че финансовото министерство и кабинетът преценяват, че настояванията за корекции по бюджета пречат за осъществяването му " различен да го извършва ".

Тандемът " Делян " (Делян Добрев от ГЕРБ и Делян Пеевски от Движение за права и свободи - бел. ред.) да не помнят да упрекват държавното управление, че играе дружно с " Лукойл " по тази причина, че рафинерията в Бургас заобикаля глобите на Европейския съюз в интерес на Кремъл. Само слушам приказки, а не калкулации. Няма да има спад на цените на горивата, в случай че падне дерогацията на съветски нефт за 3 дни ", съобщи Ганев и изиска да види изчисленията им. Според него, в случай че има заобикаляне на разпоредбите, би трябвало да се понесе отговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР