Аз мисля, че това е най-правилното нещо - всеки един

...
Аз мисля, че това е най-правилното нещо - всеки един
Коментари Харесай

Кирил хвали Бойко за отказа от имунитет: Браво, че ме последва. Правилно решение!

" Аз мисля, че това е най-правилното нещо - всеки един от нас да поеме отговорността и да покаже, че никой не може да бъде затулен, да се скрива или някой да се пробва да шантажира. От моя позиция това беше доста вярно решение. Аз го взех преди няколко седмици, веселя се, че и той го взе през днешния ден ".

Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява поръчката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да се откаже от имунитета си. Той бе пожелан от някогашния основен прокурор Иван Гешев преди няколко седмици, след което Народно събрание сътвори краткотрайна комисия по имунитетите. Тя би трябвало да реши да се откажат ли от депутатската си протекция Кирил Петков и Бойко Борисов, както и депутатите Даниел Александров и Димитър Аврамов. Петков обаче към този момент се отхвърли от депутатската си протекция, а същата поръчка направи през днешния ден и Борисов.

Вчера се организира и първото съвещание на комисията, само че то пропадна заради липса на кворум.

Бившият министър председател разяснява и новината, че президентът на Украйна Володимир Зеленски идва у нас на следващия ден по покана на държавното управление.

" Зеленски е международен водач и, в случай че избере България в утрешното си посещаване, това е едно самопризнание, че България е значима в интернационален проект, че ние сме значим сътрудник на Европейския съюз и НАТО, които са основополагащата поддръжка за Украйна ", сподели той.

На въпрос дали Зеленски ще пристигна в Народното събрание Петков отговори: " Това е въпрос на сделките сред премиера Денков и президента Зеленски, само че се веселя, в случай че той пристигна до България, ще бъде същинско самопризнание, че България е значима част от поддръжката за Украйна в границите на НАТО и Европейския съюз ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР