Аз мисля, че ще успеем да прескочим 0 градуса през

...
Аз мисля, че ще успеем да прескочим 0 градуса през
Коментари Харесай

Климатолог: Утре снеговалежите спират, предстои затопляне

„ Аз мисля, че ще успеем да прескочим 0 градуса през днешния ден в София. Във вторник и сряда ще имаме нов циклон, който ще донесе повече дъжд, в сравнение с сняг, само че над 1300 метра надморска височина ще е сняг. Това значи и лед в някои места сутринта. Трябва да се внимава. Въпреки алените кодове за времето няма бедстващи хора все още. Засега се разминаваме. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria климатологът проф. Георги Рачев.
Утре ще се обясни времето и стопира снеговалежът. Във Варна ще спре на обяд. В София ще има топло време вторник и сряда.
проф. Георги Рачев, климатолог

„ Снегът ще се стопи, уповавам се към петък да остане единствено по усойните места. В Пловдив се приказва за 10-15 градуса над нулата, само че идната събота и неделя. Този малък снежец там в този момент който падна ще отлети евентуално още на следващия ден. Във Варна се чакат температури, които от вторник ще са двуцифрени “, уточни проф. Рачев.

След 3 седмици денят ще е единствено 9 часа и три минути, означи той.

„ Динамично, валежно време. Нещата отиват за нормализиране на времето. В планината ще остане снежно. Надявам се ски сезона да се открие малко по-рано “, сподели още климатологът.

 

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР