„Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да

...
„Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да
Коментари Харесай

Сандов: ”Продължаваме Промяната” поканиха ИТН на среща

„ Аз мисля, че са ги поканили на диалог. Може да е имало някакви условия, само че знам, че трябваше да има среща сред тях. Виждаме, че има няколко души от Има Такъв Народ, с които разговорът е неосъществим. Това чисто информационно сътвори проблемите освен за това държавно управление, само че и за последните две”, сподели той.

По думите му съществува догадка след избори „ Продължаваме Промяната”, Демократична България” и Българска социалистическа партия да сформират болшинство.

„ Много е динамична ситуацията. През последните години се потвърди, че в България може да се появи партия, която за 2 месеца да направи резултат, който е по-голям от наложени партии с твърди електорати”, добави Сандов.

На въпрос дали Асен Василев ще успее да осъществя мандат, или ще върне неосъществен подобен, Сандов сподели следното:

„ Това, което чухме нощес от него, не се е трансформирало. На този стадий не са обезпечени 121 души като обезпечена поддръжка за държавно управление с първия мандат. След като беше образувано държавното управление, аз излязох от ролята си на съпредседател на „ Зелено движение”. Идеята ми беше да се концентрирам върху ролята си на вицепремиер и министър, само че това ме изключи от формата на председателки съвет на Демократична България, което е съдружната форма за връзка”, разясни Сандов.

По думите му партията мандатоносител е тази, която организира диалозите и прави опитите да обезпечи болшинство.

„ Ние, като съдружни сътрудници, не приказваме с представители на другите партии в опит да осигурим болшинство на ПП”, сподели още Борислав Сандов.

„ На безпринципна основа и без да има съответна стратегия и цели не трябва да има държавно управление. Много е значимо да има работещ парламент тази есен, тъй като има външни закани за България от най-различен темперамент, които изискват отговорно взимане на решения не от служебно държавно управление, а от постоянно. Моята преценка е, че би трябвало да се направи опит за сформиране на държавно управление в това НС”, разяснява министърът в оставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР