Аз мисля, че реалните причини за уволнението на досегашното ръководство

...
Аз мисля, че реалните причини за уволнението на досегашното ръководство
Коментари Харесай

Началникът на кабинета на Нинова оказвал натиск на ВМЗ-Сопот за износа на оръжия?

" Аз мисля, че действителните аргументи за уволнението на досегашното управление на ВМЗ-Сопот не са тези, които се оповестяват. В професионалните среди има непотвърдена догадка, че началникът на кабинета на госпожа Нинова е опитал да окаже напън да на остарялото управление на ВМЗ създаваната стока да се дава предпочитано на една българска компания, която изнася за Полша, оттова и за Украйна и управлението не се е съгласило да ощетява и да забавя продукцията за другите си паралелни клиенти ".

Това съобщи някогашният шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов на ексклузивен брифинг пред Министерство на стопанската система. Коментарът си той направи по отношение на изказванията на новото управление на сдружението и на ДКК, че е управлявал еднолично " Кинтекс ".

Втората догадка, която открои Михайлов с непотвърдени изказвания, които циркулират в професионалните среди за скандална договорка за 200 млн. лева, която е утвърдена от държавните управления на България, Румъния и Украйна за българска стока, която през Румъния да стигне до Украйна. " Говори се, че на връщане от Украйна, министър председателят Петков се отби в Румъния, външният министър Дмитро Колеба също се отби в Румъния. Доказателство за държавната поддръжка за тази договорка е, че на 4 май е импортирано заявление за експорт трансфер към Румъния за стока за 200 млн. лева и позволение обещано в границите на 24 часа. Прецедент - чака се със седмици за такова позволение. По-скандалното е, че стоката е отишла в Румъния, огромна част от нея се е оказала негодна, постанова се незабавно връщане в България и ремонт във ВМЗ, които са претрупани и са споделили, че най-рано могат да поемат ремонта март следващата година. Това е втората догадка за уволнението на борда на шефовете на ВМЗ-Сопот ", изясни Михайлов.

Той има подозрение, че неговото уволняване, както и уволненията във ВМЗ-Сопот доста си наподобяват. Когато стартират да идват контракти за десетки и стотици милиони се сменя управлението и се оклеветяват хората с погрешни изказвания. Целта е може би да се сложат нови, наши и послушни хора, уточни Михайлов.

Според него финансовият министър Асен Василев може да показа информация за какъв брой пари е изнесена стока на оръжие от началото на войната. Да не се окаже, че завишението е 45-47 пъти. Корнелия Нинова, която също може да даде информация, само че може да се окаже и глас в пустиня - суровост на издадени позволения за Полша за февруари, март, април тази година и февруари, март и април предходната година.

Михайлов разгласи, че очевидно Корнелия Нинова има съществени терзания от информацията от оръжие, което отива в Украйна, през медиатори в Полша. Тя се пробва да измести публичното внимание от проблема, инспирирайки ДКК да изфабрикува скандал с погрешни изказвания. Шокиран съм, че ДКК и Кинтекс отхвърля да има нов план на контракт за 40 млн. евро, засегнат е някогашният началник на " Кинтекс ". Затова Михайлов се закани, че ще заведе дело против Нинова по Наказателния кодекс.

На 22-28 март в сдружението били получени писма от Министерство на защитата на африканска страна. В първото се казвало, че българската оферта е призната, а във второто писмо се казвало, че договорът трябвало да се подпише до 30 май. " Аз съм шокиран от безхаберието на новото управление, с което допускам, че се цели да се показа пред обществото, че подобен план няма, а постфактум договорът да се подписа и към него да се пришие посредник. Възможно е да се цели нерегламентирани договаряния с доставчиците, с цел да се завишат цените за отчисления ", разяснява Михайлов.

Той е изумен за какво новото управлението на " Кинтекс " до края на май не бърза да подпише контракт за 40 млн. евро.

За обвиняванията по отношение на него, че е управлявал еднолично " Кинтекс ", Михайлов изясни, че резултатите на сдружението не стават от през днешния ден за на следващия ден и не се регистрират от през днешния ден за на следващия ден. Декември месец бил подписан контракт за 10 млн. лева с азиатски клиент и е в развой на осъществяване. Финансовият доклад бил направен през вчерашния ден от новото управление и було активността на остарялото управление - Александър Михайлов се съмнява в спор на интерес, в лов на вещици и в реваншизъм.

Той дефинира изказванията, че е управлявал еднолично " Кинтекс " като изрично несъстоятелно и погрешно изказване, обикновено и проверимо. Михайлов дефинира заканата на ДКК и " Кинтекс " да го дадат на прокуратурата като следващата медийна димка. При първото ми уволняване, отново ме плашиха с прокуратурата, а се оказа, че има неизвестен цивилен неизпитан сигнал, вид донос. Сега отново ме плашат с прокуратурата, с цел да спра да приказвам истината за българското оръжие, което посредством медиатори в Полша отива в Украйна, акцентира Михайлов.
 ДКК сезира прокуратурата за еднолично ръководство на
ДКК сезира прокуратурата за еднолично ръководство на " Китекс "

Новият съвет на шефовете на " Кинтекс " подхваща дейности

Припомняме, през предходната година водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър от държавното управление на Тройната коалиция Румен Петков изрече опасения, че се готви с нови назначения в управлението и кадрови смени в сдружението. По късно през 2021 година в най-голямото дружество от военно-промишления ни комплекс поради спрени доставки на материали, спад в размера на работата и терзания на служащите, че няма да могат да си получат заплатите. По тази причина бе поискана оставката на ръководителя на Съвета на шефовете Иван Карабатаков.

Като длъжностен министър на стопанската система в кабинета на Стефан Янев през август м. година актуалният министър председател за изваждане на ВМЗ от обсега на Държавната консолидационна компания и прекосяване на сдружението непосредствено към Министерството на стопанската система. Искания за това. След среща със синдикатите в оръжейницата Петков на членовете на борда на шефовете на предприятието и на шефа на ДКК,. Последва на четирима нови членове на управлението на ВМЗ.

В началото на тази година породиха клюки за съкращения в оръжейницата, който от управлението. Настоящият стопански министър и водач ба Българска социалистическа партия към ориста на предприятието и го посети на място. През февруари тя управлявалият го и по-рано Иван Стоенчев, като беше заменен и целият Управителен съвет на ДКК - с фрагменти на Българска социалистическа партия.

Сагата бе обновена на 3 юни 2022 година със на ВМЗ-Сопот от ДКК, стимулирана с финансовите резултати на сдружението. От предприятието пък в отговор. Същевременно синдикатите във ВМЗ упорстват служащите да получат нарастване на заплатите си, за този част е разгласен митинг в оръжейницата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР