Аз мечтая за истинска средна класа в България и няма

...
Аз мечтая за истинска средна класа в България и няма
Коментари Харесай

Румен Христов: Аз мечтая за истинска средна класа в България и няма да се откажа да работя в тази посока

Аз бленувам за същинска междинна класа в България и няма да се откажа да работя в тази посока. Това сподели проф. Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили.

" Основната виновност е в тези, които разцепиха Съюза на демократичните сили, напуснаха го и сътвориха лични обединения. Аз се сещам най-малко за десетина знакови имена от Съюз на демократичните сили, които през годините напуснаха Съюза. Тук дебело желая да подчертая, че самата партия в никакъв случай не е гонила никого ", посочи той.

По думите му е било неточност, че не са приели закона за лустрацията и, че декомунизацията не се е случила. Според него няма почтени по отношение на разцеплението на Съюз на демократичните сили, тъй като партията е можела да бъде постоянна, единна групировка и през днешния ден, която да отстоява демократичните правила.

" Правени са опити за събиране на демократичната общественост или най-малко тези, които произлязоха от нас - имам поради " Демократи за мощна България ". Ние сме били дружно в синя коалиция, в Реформаторски блок. В самият Реформаторски блок още веднъж се разделихме и 44-ият парламент беше единственият, в който Съюз на демократичните сили не взе участие. Разделението продължи през годините и опитите за събиране на по този начин наречената достоверна десница все не се случваха в този тип, в който трябваше да се случат ", изясни Христов.

Той дефинира " Продължаваме промяната " като преходна партия. Председателят на Съюз на демократичните сили пожела на всички новопоявили се партии да имат същото дългоденствие като Съюза. Той обърна внимание, че са свършили най-важните неща и са трансформирали България, само че това, което не са съумели да свършат е българите да са европейски жители с европейски приходи.

" Ние имахме предпочитание да създадем междинна класа. Ето това е нещото, за което скърбя и ме боли - стандартът на живот на българите и основаването на една постоянна междинна класа. Защото стопански самостоятелният човек е политически самостоятелен. Той е моторът на обществото и стопанската система. Аз бленувам за същинска междинна класа в България и няма да се откажа да работя в тази посока дружно с всички сътрудници на Съюз на демократичните сили ", съобщи Христов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР