Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните

...
Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните
Коментари Харесай

Йотова малко разочарована от ресора на България в ЕК, но пожела успех на Захариева

„ Аз персонално съм малко разочарована, тъй като чаках някои от по-ресурсните ресори да получи България “. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която разяснява оферти сектор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, проучвания и нововъведения.

„ Искам да пожелая доста триумф на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии по никакъв начин няма да бъде елементарен “, уточни Йотова, представена от Българска телеграфна агенция. 

„ Не поста прави индивида, а индивидът прави поста. Разчитам, че тя ще има доста положителни взаимоотношения със своя румънски сътрудник, която явно ще бъде шапката над българския сектор, както и с най-малко трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има прикосновение с портфолиото, което получи България “, сподели още вицепрезидентът.

Илияна Йотова уточни, че се е надявала страната ни да получи сектор районна и кохезионната политика. „ Ние имаме потребност от това България да споделя тежката си дума за една политика, която през днешния ден е сложена под въпрос. Голяма част от средствата, които се плануват за кохезионна политика – политиката на доближаване на европейските райони, отиват за жалост в други пера “, разяснява Йотова.

„ Мечтаех си България да дава отговор и за разширението. Не е добре, че разширението отива в друга страна от Балканите – Словения, както и миграционната политика в Австрия. Много дипломатически старания и способности ще са нужни на Екатерина Захариева, с цел да се оправи. Искрено ѝ поисквам триумф “, сподели още вицепрезидентът Илияна Йотова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР