Аз лично много харесвам работата на съществуващия президент. Последното нещо,

...
Аз лично много харесвам работата на съществуващия президент. Последното нещо,
Коментари Харесай

Кирил Петков няма да се кандидатира за президент

„ Аз персонално доста одобрявам работата на съществуващия президент. Последното нещо, което бих направил, е да се кандидатирам за президент, в противен случай бих го подкрепил с двете си ръце. Тези три месеца ни го потвърди освен на думи, а и с дейности, че този човек в действителност е застанал зад смяната на България, в която също имам вяра “. Това съобщи служебният министър Кирил Петков в Народното събрание след съвещанието на парламентарната икономическа комисия.

Попитан за бъдеща негова партия с Петков още веднъж повтори, че до момента в който е длъжностен министър, за партии няма да приказва. „ Имаме работа, която би трябвало да свършим “, добави министърът.

За обсъжданата мярка в поддръжка на закрепените разноски, в частност в ресторантьорството и туризма, Петков изясни, че концепцията ресторантьорите наложително да заплащат заплатите на чиновниците си по банков път и част от приходите си да получават електронно. По думите на министъра по този начин ще се подсигурява, че ползващите мярката ще са в " белия " бранш.

„ Надяваме се, че това евентуално в допълнение " избелване " на бранша ще понижи чистия разход за бюджета “, добави икономическият министър.

По предлагането на бизнеса за опцията за даване на ваучери за медикаменти на пенсионери над 65 години, които решат да се имунизират, министърът посочи, че това е непринудено решение на възрастните хора. „ Тази мярка би се финансирала от бюджета, в случай че комисията реши да разшири бюджета “, добави Петков.

Министърът заяви, че на следващия ден ще бъде показано предлагането за документ за общини с нулева корупция. Той изясни, че през днешния ден тематиката е била разисквана с представители на Трансперанси Интернешънъл и с няколко общини.

„ Постигането на нулева корупция минава през внедряването на най-хубавите практики за транспарантно другарство с бизнеса, както и с обезпечаването на опция за вложителите да отнесат възможните си проблеми в тази област към контактно лице от Трансперанси Интернешънъл. Държавата поема ангажимент да показва на вложителите предложенията на първите общини, които ще бъдат сертифицирани като такива с нулева корупция. Очакванията са това да подтиква и другите общини да последват образеца им “, сподели министърът.

Той заяви, че 52 оферти от бизнеса ще бъдат импортирани в отрасловата комисията. Сред тях е това държавната администрация да даде образец с имунизациите. В тази връзка Кирил Петков сподели, че ще предложения единствено имунизирани чиновници на министерството, с цел да им благодари за работата.

„ Не мисля, че това е дискриминационно, това е прекрасен тласък, първо страната би трябвало да покаже по какъв начин това се случва, с цел да можем да подтикваме и бизнеса “, добави Петков и съобщи, че най-важната цел е да не се затваря стопанската система.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР