Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми

...
Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми
Коментари Харесай

Проф. Габровски готов да поеме и третия мандат, ако първия не успее. Сам е избрал министрите си

Аз избрах всички министри за мандата. Това бе изискването ми да бъда министър председател, съобщи в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия проф. Николай Габровски, претендент за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Той съобщи, че е подготвен със състава на държавното управление, а в него влизат положителни експерти.

 

Намерението му е този кабинет да стигне до гласоподаване в пленарна зала.

Екипът е съвсем изцяло подготвен и то с хора, които считам, че до един са високи експерти с положителни имена, сподели претендентът за министър-председател.

Проф. Габровски се надява, че когато стане ясно кои лица ще влязат в състава на бъдещия кабинет, всички ще осъзнаят, че работи правилото на професионализма. По думите му в кабинета участват имена, отдалечени от партийното говорене. Той се надява също, че тогава ще надделее разсъдъкът и първият мандат ще се осъществя.

Моята задача бе да осъществя гражданска самодейност, да покажем, че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, разяснява проф. Габровски за срещите, които организира с парламентарните групи тази седмица.

Много съм удовлетворен от извършените съвещания с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ".
Всичко за Вашата сватба
Движение за права и свободи и " Български напредък ". Въпреки всичко хората пристигнаха на срещата. Това значи, че има отворена врата за разговор, счита той.

 

Проф. Габровски счита, че за страната сега е най-добре да има постоянно държавно управление. Ако в този момент се отиде на предварителни избори, най-вероятно ще има и последващи, предвижда той. По думите му е малко евентуално да се осъществя държавно управление с втория или с третия мандат.

 

Въпреки това той не отхвърля опцията, в случай че му предложат да е претендент за министър председател с третия мандат, да се съгласи. Ще има изискване обаче – цялостна независимост на избор на екип, далечен от партийните централи.

 

България е в неволя. Проблемите, които се натрупват са доста. Всички виждаме, че отиването от избори на избори не дава резултат. И в този момент сме на път да отидем на нови избори, уточни той.

„ Прецених, че е време да изляза от персоналния си комфорт и да се опитам да смяна нещата. Аз съставлявам хора, които виждат, че нещата не са добре и желаят да трансформират това. Със сигурност ще предложа кабинет
Всичко за Вашата сватба
и се надявам, когато се видят имената и истината воля за смяна, да се прояви разсъдък и да се образува държавно управление. Всеки един от хората е добър експерт. При избора водещото беше цялостната независимост, положителното име и професионализма. Да имам цялостна независимост на деяние беше първичното изискване, другояче не бях се съгласил “, акцентира проф. Габровски.

По думите му България се намира на кръстопът и даже на ръба на бездна. „ Ние не усвояваме пари от Плана за възобновяване и резистентност, не усвояваме евросредства, получихме един пестник от Шенген, на път сме да провалим влизането в еврозоната. Всичко това стои като проблем, който в случай че в този момент не се реши, следващата година няма да е на дневен ред. Най-голям късмет за излизане от тази обстановка е с първия мандат, останалото е хазарт “, счита номинираният за министър председател неврохирург.

Според проф. Габровски няма почтени в тази обстановка. „ Основната причина да сме в тази обстановка е неналичието на разговор. Трябва да прекъснем ескалиращата борба и да се опитаме да свършим нещо дружно. Има неща, към които можем да се обединим. Това са значими неща за всички нас, за децата ни “, разгласи той.
Всичко за Вашата сватба


Прецених, че е редно да направя тази крачка – да изляза от зоната си на комфорт и от своето русло да се опитам да трансформира хода на събитията, съобщи проф. Габровски в отговор на въпрос за какво се е съгласил да се включи в политиката. Когато се случи някаква неволя или случай, има хора, които стоят в профил и гледат, има и такива, които се пробват да окажат помощ, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg