Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми

...
Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми
Коментари Харесай

Проф. Габровски готов да поеме и третия мандат, ако първия не успее. Сам е избрал министрите си

Аз избрах всички министри за мандата. Това бе изискването ми да бъда министър председател, съобщи в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия проф. Николай Габровски, претендент за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Той съобщи, че е подготвен със състава на държавното управление, а в него влизат положителни експерти.

 

Намерението му е този кабинет да стигне до гласоподаване в пленарна зала.

Екипът е съвсем изцяло подготвен и то с хора, които считам, че до един са високи експерти с положителни имена, сподели претендентът за министър-председател.

Проф. Габровски се надява, че когато стане ясно кои лица ще влязат в състава на бъдещия кабинет, всички ще осъзнаят, че работи правилото на професионализма. По думите му в кабинета участват имена, отдалечени от партийното говорене. Той се надява също, че тогава ще надделее разсъдъкът и първият мандат ще се осъществя.

Моята задача бе да осъществя гражданска самодейност, да покажем, че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, разяснява проф. Габровски за срещите, които организира с парламентарните групи тази седмица.

Много съм удовлетворен от извършените съвещания с " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България ". Движение за права и свободи и " Български напредък ". Въпреки всичко хората пристигнаха на срещата. Това значи, че има отворена врата за разговор, счита той.

 

Проф. Габровски счита, че за страната сега е най-добре да има постоянно държавно управление. Ако в този момент се отиде на предварителни избори, най-вероятно ще има и последващи, предвижда той. По думите му е малко евентуално да се осъществя държавно управление с втория или с третия мандат.

 

Въпреки това той не отхвърля опцията, в случай че му предложат да е претендент за министър председател с третия мандат, да се съгласи. Ще има изискване обаче – цялостна независимост на избор на екип, далечен от партийните централи.

 

България е в неволя. Проблемите, които се натрупват са доста. Всички виждаме, че отиването от избори на избори не дава резултат. И в този момент сме на път да отидем на нови избори, уточни той.

„ Прецених, че е време да изляза от персоналния си комфорт и да се опитам да смяна нещата. Аз съставлявам хора, които виждат, че нещата не са добре и желаят да трансформират това. Със сигурност ще предложа кабинет и се надявам, когато се видят имената и истината воля за смяна, да се прояви разсъдък и да се образува държавно управление. Всеки един от хората е добър експерт. При избора водещото беше цялостната независимост, положителното име и професионализма. Да имам цялостна независимост на деяние беше първичното изискване, другояче не бях се съгласил “, акцентира проф. Габровски.

По думите му България се намира на кръстопът и даже на ръба на бездна. „ Ние не усвояваме пари от Плана за възобновяване и резистентност, не усвояваме евросредства, получихме един пестник от Шенген, на път сме да провалим влизането в еврозоната. Всичко това стои като проблем, който в случай че в този момент не се реши, следващата година няма да е на дневен ред. Най-голям късмет за излизане от тази обстановка е с първия мандат, останалото е хазарт “, счита номинираният за министър председател неврохирург.

Според проф. Габровски няма почтени в тази обстановка. „ Основната причина да сме в тази обстановка е неналичието на разговор. Трябва да прекъснем ескалиращата борба и да се опитаме да свършим нещо дружно. Има неща, към които можем да се обединим. Това са значими неща за всички нас, за децата ни “, разгласи той.

Прецених, че е редно да направя тази крачка – да изляза от зоната си на комфорт и от своето русло да се опитам да трансформира хода на събитията, съобщи проф. Габровски в отговор на въпрос за какво се е съгласил да се включи в политиката. Когато се случи някаква неволя или случай, има хора, които стоят в профил и гледат, има и такива, които се пробват да окажат помощ, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР