Аз искам да се върна, независимо дали там има война.

...
Аз искам да се върна, независимо дали там има война.
Коментари Харесай

Виталий Москаленко специално пред bTV: Ако имам възможност, бих се записал в Киевската териториална отбрана


„ Аз желая да се върна, без значение дали там има война. Искам час по-скоро да ида там. Имам мисли, в случай че имам опция, бих желал да се запиша в Киевската териториална защита. Разбирам, че заради моята възраст и липса на на практика привички за военни дейности едва ли това може да стане. Ако няма да се получи да продължа с дипломатическа активност, мога да съм потребен и в този вид за моята татковина “.

Това съобщи в предаването „ Тази събота “ посланикът на Украйна в София Н. Пр. .

„ Не мога да си спомня контакт с президента Зеленски, тъй като когато пристигнах тук, той беше артист. След като стана президент, няколко пъти сме общували по телефона. След мандата ще се върна в Украйна, макар че щерка ми е тук. Тя живее тук. Омъжена е, има работа. Домът ми е в Киев “, показа посланикът.

„ Не усещам, че напущам България. Душата ми ще остане тук. Не преглеждам напускането си като нещо, което ще прекъсне връзките ми с тази страна, която е надълбоко обичана и я схващам както своя татковина “, акцентира Москаленко.

„ Аз се занимавам с България повече от 40 години, а може би и повече. Преди да стана посланик съм се занимавал с българска литература, просвета, история и език. С течение на повече от 5 десетилетия имам опция да уча българския политически живот “, добави той.

„ Естествено, че има русофилско въздействие. Това е предопределено исторически, ментално и в разнообразни връзки. Иван Вазов написа за съветските бойци, които са пристигнали през 1916 година на територията на Варна. Цитирам го по памет – „ За какво си пристигнал тук съветски Иван, с цел да убиваш български славянски братя? “.

„ О, руси, о, братя славянски, за какво сте вий тука? Защо сте пристигнали на полята балкански немили, неканени посетители? “ -„ На съветските воини “, Иван Вазов, 1916 г .

Според него България е еднопосочен съдружник на Украйна в спора без значение изказаните политически отзиви.

„ Дори и хората, които са срещу изпращането на оръжия, признават, че Русия е агресор “, уточни Москаленко.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР