Аз искам да карам ски в България - Граждани срещу

...
Аз искам да карам ски в България - Граждани срещу
Коментари Харесай

В София шестваха и в подкрепа, и срещу решението на кабинета за Пирин


„ Аз желая да карам ски в България ” - „ Граждани против мафията ” с такива транспаранти на две разнообразни места в София се организираха митинг срещу и минтинг-шествие в поддръжка на решението на кабинета за Пирин, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Аз желая да карам ски в България ” беше транспарантът отпред на шествието в поддръжка на решението на Министерски съвет. Част от хората тук носеха и тениски с този надпис. От съдружие „ Бъдеще за община Банско “ приканиха да се съберат хората в поддръжка на зимните спортове в България под този надпис. То е оповестено като мероприятие в поддръжка на държавното решение за развиване на зимния туризъм и се финансира напълно, в това число и концерта от Сдружение "Бъдеще за община Банско".

Плакатите им пък споделяха, че за ски туризъм. „ Искаме бъдеще за децата си, на кого пречи туризмът в Банско ”, „ Подкрепете зимната столица на Балканите ” бяха част от изписаните послания, които бяха издигнали. В шествието с изключение на вицепремиерът Валери Симеонов имаше и доста кметовете от района, определени от разнообразни политически сили. За да поддържа решението, с цел да поддържа община Банско тук сподели, че е кметът на Благоевград Атанас Кaмбитов. Той акцентира, че решението е значимо и за развиването на целия район. „ Не инцидентно има хора от цялата област. В Благоевградска област вероятността е развиването на туризма ”, сподели кметът. Според него решението трябвало да бъде взето доста от дълго време, а също така поздрави и държавното управление за смелостта и твърдостта да го вземе. „ Няма да отстъпим повече. В края на краищата, ние сме хората, които живеем в този край и най-добре знаем какво е хубаво и за хората и за природата ”, уточни кметът. „ Това е митинг-шествие, с което ние желаеме да изразим поддръжката към държавното управление и решението, което те взеха за смяната на проекта за ръководство на парк Пирин. Крайно време беше да кажем „ Не! ” на лъжите на зелените, които просто манипулират публичното мнение ”, сподели кметът на Банско Георги Икономов.

На друго място в София имаше протестното шествие, което се разгласи против решението на против решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 година, с което съгласно тях са признати промени, разрешаващи строителство в националния парк, и за оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Още преди към седмица, когато се проведоха такива шествия в 10 български града от „ За да остане природа България “ заявяваха, че протестното шествие е против отварянето за строителство на 48% от територията на Национален парк „ Пирин “ (много повече от едно трасе за лифт), с което се погазват Законът за предпазените територии и европейската инструкция за естествените местообитания. Тогава те споделиха, че митингът се провежда както от природозащитници, по този начин и от жители, които са срещу корупцията, непрозрачното взимане на решения и държавната поддръжка за бизнеси, които източват в офшорни компании извоюваното в ущърб на българската природа.

И довечера отпред на това шествие транспарантът гласеше: Граждани против мафията. Писмените послания тук бяха апели за избавения на Национален парк Пирин. „ Българската земя е наша обща майка ”, „ За Пирин ”. А, измежду виковете им се чуваха и „ Пирин не е баница ” и Оставка ”.

„ Той е душата, той е сърцето на България, не може да се съпоставя с нещо толкоз комерсиално ”, сподели Николай, който носеше афиш „ Пирин е доста повече от ски ”. Количка с бурканчета – чист въздух от Пирин на митинга пристигна и Мартина, с цел да стачкуват „ Срещу решението от 28 декември за отваряне на Национален парк Пирин за сеч и строителство ”, изясни тя. Според младата жена у нас може да се развива доста добре както ски туризъм у нас, по този начин и летен в случай, че бъде опазена природата, тъй като това е една от най-големите полезности на България. ”И тя е толкоз скъпа за чужденците, че би бил добър мотиватор те да дойдат в България ”, сподели тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР