Аз дойдох с два автобуса на градския транспорт. Днес движението

...
Аз дойдох с два автобуса на градския транспорт. Днес движението
Коментари Харесай

Фандъкова: С Борисов не си поставяме условия, водим разговори и взимаме решения

Аз пристигнах с два рейса на градския превоз. Днес придвижването е по-спокойно. Историческият център на София е затворен и за поредна година нашата столица се включва в Европейската самодейност " Ден без коли " в празничния неделен ден. Целта е да обърнем внимание на другите възможности за предвижване, за това, че е допустимо да оставим колите си и да използваме градски превоз. Автобусите, с които пътуваме към този момент, са нови, комфортни и налични. Миналата година сменихме рейсовете по линия 84 с газови рейсове - най-голям пестелив клас. Това, което направихме последните години, е в действителност 90% от рейсовете да подменим и това е действителната стъпка към по-чиста среда. Това съобщи столичния кмет Йорданка Фандъкова пред камерите на Нова телевизия.

" С премиера Борисов не си слагаме условия, водим диалози, обсъждаме и взимаме решения. Моите условия за кандидатурите за кмет на София са постоянно били свързани с града, с плановете на града и постоянно съм защитавала всеки един от тях, тъй като в никакъв случай средствата не идват безплатно, би трябвало доста да се работи. Той чудесно знае, че моите условия са София ", добави още тя.

" Опитът постоянно е потребен, както позитивният, по този начин и пропуските стига да си взимаме поука и да знам по какъв начин да поправяме работата си. За 10 години постоянно се позволяват неточности. Хората не чакат оправдания, а чакат да дадем решенията и да поправяме тези неточности и да вървим напред ", добави Фандъкова.

" Реконструкцията на улица " Граф Игнатиев " беше безусловно нужна. Ние бързо забравяме, само че съм сигурна, че хората помнят по какъв начин преди година и половина изглеждаше тази улица. Беше ми неловко да минавам по тази улица. Направихме някои неточности още първоначално - аз персонално се предоверих на изпълнителните за периода на осъществяване. Това беше в действителност неприятно, тъй като сътвори проблеми с организацията по-късно. Изпълнителите поеха уговорката да осъществят плана два пъти по-бързо, в сравнение с беше заложено по контракт. Обявихме го по този начин - хората имаха упования още преди зимата да завърши. Стана ясно, че това не е допустимо - сменяхме инфраструктура, канализация на 100 години. Но през днешния ден " Граф Игнатиев " има резултат и наподобява радикално друго ", съобщи тя.

" На локалните избори ще диря поддръжка от всички хора, които желаят смяната и развиването на града да продължат и то с още по-бързи темпове. Основният конкурент в тази акция, която към момента не е почнала, само че има ясни поръчки за това, са лъжите и операцията. Те към този момент започнаха и за жалост виждаме в последните седмици госпожа Манолова има изказвания, които не са правилни. Всички процедури, свързани със София, за които приказва тя, завършват след изборите. Една от най-важните действия е обвързвана с чистотата и почистването на града. Доста съществено е подобрението в тази тенденция, само че несъмнено, че има и проблеми, За това има условия за повече техника, машинно метене и миене и заложените по-сериозни наказания, както и условията за най-високия стандарт на колите. Чух, че тази поръчка е оповестена, с цел да завърши преди изборите. Това не е правилно. Тя ще завърши след изборите. Това би трябвало ясно да се каже. Всички процедури, за които приказва госпожа Манолова, завършват след изборите. Чух, че на 9 септември са отворени ценови предложения. Това не е правилно. Това беше срокът за подаване на документи, а офертите ще бъдат отворени най-рано през ноември. По никакъв метод няма да разреша да се подложи на риск градът както във връзка с чистотата, по този начин и във връзка с процедури за закупуване на нови транспортни средства ", сподели още Фандъкова.

" Мерките за оправянето с трафика са доста съответни и една от тях е строителството на метрото. Когато започнахме работа преди 10 години, метрото беше 9.5 км. Вече построихме 30 нови км и в този момент строим 12 км. Това понижава трафика с 20% в регионите, в които метрото минава. 80% от околовръстния път, който облекчава трафика на града, е изпълнен през тези 10 години. До седмици чакам да стартира разширението на Южната дъга от Автомагистрала " Тракия " до жк. " Младост ". Това са съответни планове и решения ", добави тя.

" Има тематики, с които в никакъв случай не би трябвало да се прави пиар. Работя с организации на хора с разнообразни проблеми и познавам доста от тях доста преди да дойна в Столична община. По тематиката за проблемите и компликациите за напредване би трябвало да се работи. Започнахме строителство на асансьори в старите станции на метрото, в които такива нямаше, само че и на подлези. Всички обекти, които построяваме, са със скосени тротоари и благоприятни условия за досегаемост. В доста учебни заведения направихме асансьори. Всички нови здания имат такива. Преди да дойда имаше 3 учебни заведения с досегаемост. Много ясни са политическите сили, които стоят зад мен за локалните избори. Аз съм претендент на ГЕРБ с коалиция със Съюз на демократичните сили. Ще диря поддръжка от всички хора, които желаят смяната и развиването на града да продължат и то с още по-бързи темпове ", приключи Фандъкова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР