Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по

...
Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Аз съм жената, на която Гешев се обади

„ Аз бях дамата, на която господин Гешев се обади по телефона “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ на bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Отношенията ни са институционални и служебни, акцентира тя.

Признанието е по отношение на изказването на основния прокурор Иван Гешев, че се е обадил на един политик, който „ смята за другар “ – „ политик жена “. Тя му е споделила: „ Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път “.

Няколко дни преди този момент номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел разгласи, че първата ѝ задача ще е да изиска предварителното премахване на Гешев.

Десислава Атанасова е чула за това желание на някогашния към този момент еврокомисар от брифинга на Габриел за медии.

 

„ Отношенията ни с основния прокурор са институционални и служебни “, акцентира Атанасова в отговор на въпроса дали са другари с Гешев. Тя посочи, че го познава от повече от 10 години, телефонът ѝ го имат доста хора и няма проблем да вдигне на всеки, който позвъни. 

„ Той ми звънна, не аз на него. Ние за предписания за готвене не сме си говорили “, добави ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите ѝ явен знак, че партията не се опасява от Гешев, който в изказването си загатна делото „ Барселонагейт “, е поисканата му оставка.

Десислава Атанасова разгласи, че не е взела участие в гласуването, с което Стою Стоев от ПП-ДБ беше определен за ръководител на парламентарната правна комисия. Този пост беше отстъпен на втората политическа мощ в Народното събрание като част от джентълменското съглашение с ГЕРБ, след което ПП-ДБ поддържа кандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание.

Инфо: бТВ

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР