Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по

...
Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Да, аз съм жената, на която Гешев се обади, нашите отношения са институционални

Аз бях дамата, на която господин Гешев се обади по телефона. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ на bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Признанието е по отношение на изказването на основния прокурор Иван Гешев, че се е обадил на един политик, който „ смята за другар “ – „ политик жена “. Тя му е споделила: „ Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път “.



Няколко дни преди този момент номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел разгласи, че първата ѝ задача ще е да изиска предварителното премахване на Гешев.

Атанасова е чула за това желание на някогашния към този момент еврокомисар от брифинга на Габриел за медии.

Отношенията ни с основния прокурор са институционални и служебни, акцентира Атанасова в отговор на въпроса дали са другари с Гешев. Тя посочи, че го познава от повече от 10 години, а телефонът ѝ го имат доста хора.

Той ми звънна, не аз на него. Ние за предписания за готвене не сме си говорили, добави Атанасова.

Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи огромна отговорност, и то не тъй като е претендент за министър председател на ГЕРБ, а тъй като в случай че не се осъществя първият изследователски мандат, по-късно наподобява съвсем безнадеждна реализацията на втория и на третия мандат. Съвсем нехипотетична, а евентуална, е тезата да има 6-и предварителни избори, сподели тя. В момента България няма еврокомисар, тъй като Мария Габриел напусна, акцентира Атанасова.

Във всяка партия има хора, които са и специалисти, и вземат участие в политиката. Според Атанасова, Демократична България са част от една коалиция, която ГЕРБ смъкна с избор на съмнение, и то за неуспех във финансовата политика. Така тя не вижда по какъв начин те оферират човек за финансов министър.

Странно беше, че Българска социалистическа партия прекратиха договарянията, счита Атанасова, тъй като в продължение на дни те водели политически разговор, а последният им диалог е бил оня ден.

Гласовете биха пристигнали от всички народни представители, които слагат страната преди партията си или своята политическа принадлежност, твърди ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ. Ако не може да се реализира единодушие в първия мандат, то по-късно е извънредно огромен рискът за България, тъй като нямаме бюджет, прибавя още тя.

Според Атанасова обаче явно задачата на ПП-ДБ са предварителни избори.

Тя призна още, че е гласът " въздържал се " в ПГ на ГЕБ при вчерашното гласоподаване за началник на правната комисия. На поста Политическа партия излъчи Стою Стоев, 30-годишен, а ГЕРБ ги поддържа с принуда заради джентълменската спогодба да се ротират шефовете на Народното събрание и на правната комисия. Никола Минчев щеше да е по-адекватно предложение, разяснява тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР