„Аз бях част от преговорния състав на БСП и мисля,

...
„Аз бях част от преговорния състав на БСП и мисля,
Коментари Харесай

Петър Кънев, БСП: Направихме всичко възможно да има правителство


„ Аз бях част от преговорния състав на Българска социалистическа партия и мисля, че много рационално и разумно подходихме. Направихме преговорния екип и самата Нинова направи безусловно всичко допустимо да имаме държавно управление. Имахме два документа, решено беше да се водят договаряния сред четирите партии. “Има подобен народ “ също бяха поканени и нямаше никакви признаци на затруднение. “ Така националният представител от “БСП за България” Петър Кънев разяснява настоящата политическа конюнктура в ефира на БТВ. По думите на социалиста публикуваното видео от съвещанието на „ Демократична България “ е било единствено мотив Има Такъв Народ да прекратят договарянията, а аргументите са по-дълбоки.

Той напомни вчерашното решение на Българска социалистическа партия да бъде арестуван мандатът най-малко до 12-и август, с цел да бъде решен казусът с КЕВР и добави: „ Най-изненадващо в залата обаче, когато се гласоподаваха съкратени периоди за предложение на кандидатури за КПКОНПИ, Има Такъв Народ гласоподаваха срещу и това не можа да мине. Това беше първият сигнал, че нещо не е наред “, счита Петър Кънев. По думите му в границите на две години Има Такъв Народ четири пъти са ликвидирали опцията България да има държавно управление.

„ Нямаме никакви сделки, ще си съблюдаваме всичко, което е по Конституция и ще се съобразим с решенията на управителните ни органи “, безапелационен е народен представител от левицата във връзка с третия мандат и добави, че в понеделник следва съвещание на Изпълнителното бюро на левицата. „ Всички правят оценка нашите старания. Българска социалистическа партия направи всичко допустимо транспарантно да се водят договарянията. След всяка намира се осведомиха медиите “, напомни социалистът.

„ Това упражнение го играем последните месеци. Ние имаме предпочитание и наложително би трябвало да имаме ръководител на КЕВР, тъй като последствията ще са доста съществени. Тепърва имаме сключване на контракт за газ, занапред има установяване на цени и то два типа – за небогати и богати, за ток и енергийно бедните “, сподели още той. Според социалиста може някой от съпредседателите на КЕВР да бъде акредитиран, само че това също става с решение на Народното събрание.

По отношение на КПКОНПИ Кънев изясни, че от левицата не са се отказали от номинацията на Бойко Рашков за началник на комисията. „ Това е една от точките, написана в законодателната стратегия “, посочи социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР