Айтос получи 12,5 млн. лв. от държавата за ремонт на

...
Айтос получи 12,5 млн. лв. от държавата за ремонт на
Коментари Харесай

Кметът на Айтос Васил Едрев замина по спешност в София, но се връща с добри новини

Айтос получи 12,5 млн. лева от страната за ремонт на основни пътища

Тази заран кметът на Айтос Васил Едрев отпътува по неотложност в София, с цел да се срещне с министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова. Причина за визитата му е сключване на съглашение за финансиране на последните два от общо шестте огромни плана на Общината, утвърдени и написани в Инвестиционната стратегия на държавен бюджет-2024. 

Финансиране от държавния бюджет получават планът за реорганизация на общинския път /I-6/-Айтос-Карагеоргиево-Тополица-Кликач. Той е на обща стойност 6,5 млн. лева Вторият коства близо 6,12 млн. лева и е за реорганизация и рехабилитация на общинския път /I-6, Карнобат – Айтос/ - Черноград-Раклиново на територията на община Айтос.

Договорите за финансиране на първите четири плана кмет и министър подписаха на 27 март 2024 година Тогава Община Айтос получи картбланш за осъществяването на два плана за благоустрояване на градски квартали и два плана за главен ремонт на общински пътища. Общата им стойност е 15 млн. лева

Срокът за осъществяване и въвеждане в употреба на обектите е до 31 декември 2026 година, средствата ще се разплащат на траншове, оповестиха за Флагман.бг от администрацията на кмета Васил Едрев. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР