Айо Едебири спечели наградата за женска роля в телевизионен сериал

...
Айо Едебири спечели наградата за женска роля в телевизионен сериал
Коментари Харесай

Човешкото разбиране – функцията, която AI асистентите не могат да заменят

Айо Едебири завоюва премията за женска роля в ефирен сериал – мюзикъл или комедия на 2024 година

В благодарствената си тирада актрисата сложи на фокус скъпата работа на асистентите на своя сътрудник и управител, като им благодари за това, че са отговаряли на нейните " луди, луди имейли ".

Асистентите играят решаваща роля в подпомагането на високопоставени персони и звезди в ежедневната им работа (спомнете си Дона Полсен в " Костюмари " ).

И въпреки всичко, с усъвършенстването на технологиите от ден на ден хора се питат: ще може ли в миналото изкуственият разсъдък да провежда срещите ви, да откри и резервира място за огромното изнесено съвещание на компанията, да подрежда по значимост входящата ви поща (включително тези " луди, луди имейли " ), да поръчва обичания ви обяд и да ви подтиква най-сетне да се отлепите от бюрото, с цел да не закъснеете за футболния мач на детето?

Много административни експерти по света чакат отговор на тези въпроси.

Понастоящем този тип задания са в компетенциите на персоналните и изпълнителните асистенти, които се концентрират върху подпомагането на ръководителите в региона на логистиката, връзката и други

Тези функции са от значително значение, защото оказват помощ на висшите фрагменти да останат продуктивни и да се съсредоточат върху цялостната картина, написа BBC.

Сега обаче, когато технологиите за автоматизация набират скорост, се появяват платформи за виртуални асистенти с изкуствен интелект, които се оферират като опция на потреблението на човешки помощник.

Например ClickUp AI твърди, че може да консолидира ежедневните задания и надлежно да ги оптимизира; има и Wally, който изготвя имейли от името на чиновниците.

Други нововъзникващи технологии, които не са класифицирани като стратегии за виртуални асистенти с изкуствен интелект, също заместват някои от дилемите, които нормално се оставят на административните експерти.

Софтуерът за автоматизация на процесите или за обмисляне може да отстрани част от тежестта на ежедневната логистика. Генеративният AI също може да оказва помощ на шефовете с все по-сложни задания, като да вземем за пример сформиране на маршрут за бизнес пътешестване или предварителни изследвания за срещи.

Експертите по изкуствен интелект от дълго време предвиждат, че административните длъжности, изключително тези, които се занимават с повтарящи се и рутинни задания, могат да бъдат първите сменени с напредването на технологиите на изкуствения разсъдък.

И въпреки всичко, към момента не е време за суматоха - в случай че въобще е подобен миг настъпи, споделя Мансур Сумро, учител по резистентност и интернационален бизнес в университета Teesside, Англия.

Той твърди, че AI просто не е подготвен да се оправи с освен това от базово равнище на асистентски отговорности.

" AI към момента се бори със комплицирани задания, при които е нужен детайл на взимане на решения на човешко равнище. ", изяснява ученият.

Хората може и да са в положение да възложат част от работата на AI, само че има ограничавания за това, което тези принадлежности могат да реализират.

Соумро изяснява по какъв начин сега " AI не може да бъде образован във връзка с страстите, а това е най-трудната за прекосяване преграда ". Той споделя, че към момента липсват чувствителността и нюансите, които са значими за човешките асистенти, както и творчеството, която доста ръководители търсят.

Някои асистенти към този момент са сигурни, че AI не е в положение да ги размени - частично тъй като те самите към този момент го употребяват.

Сред тях е Джоан Манвил, помощник от Обединеното кралство и създател на Joanne Manville Virtual Assistance, компания с 30 чиновници, която предлага отдалечени асистентски услуги на необятен кръг предприятия.

" Редовно използваме принадлежности за автоматизация, с цел да улесним продуктивността на клиентите и поддържаме клиенти, които желаят да тестват принадлежности като ChatGPT за своя бизнес ", споделя тя.

От години Манвил и екипът ѝ употребяват платформи за автоматизация като Asana за обмисляне и Calendly за срещи, а тази година прибавят стратегиите за автоматизация IFTTT и Zapier, които им разрешават да вършат още повече. Наред с това, опитват с чатботове за задания, като да вземем за пример постове за обществени медии и програмен продукт за транскрибиране на мемоари от срещи, задвижван от изкуствен интелект.

Манвил обаче счита, че има огромна част от работата на асистента, която не може да бъде възпроизведена от AI.

" AI и автоматизацията са положителни за функционални задания, само че хората в действителност ценят връзката между тях обслужването на клиентите. Те постоянно избират новия си помощник въз основа на личността на индивида и на това по какъв начин са се сработили с него. ", добавя специалистът.

Тя е безапелационна, че оправянето с прочувствените възходи и падения на клиентите също е значима част от триумфа на асистента. " Трябва да усещате когато някой е уплашен, да преценявате какво се случва и да решавате дали да намалите темпото или да предложите повече поддръжка. "

Манвил също по този начин счита, че даже в случай че AI размени изцяло индивида чисто функционално, доста шефове може да се опълчват на тази смяна.

" Някои от тях биха предпочели човешки помощник да се причисли към среща и да води мемоари, а не AI, защото срещата е извънредно поверителна и не им харесва мисълта, че записът ще съществува някъде на сървър ", добавя тя.

В други случаи клиентите са тествали изкуствен интелект, с цел да се върнат към човешките асистенти.

" Поехме клиент, който използваше AI, с цел да води бележки от срещи, само че те бяха толкоз надалеч от задачата, че в този момент работят с нас, с цел да вършат протоколите си. "

Засега работата на асистентите остава за хората.

Дали това обаче ще се резервира, в случай че AI усъвършенства прочувствената си просветеност?

Учените се пробват да тласнат технологията в тази посока. Най-голямата изследователска разработка сега, съгласно Сумро, е в региона на мултимодалното засичане.

Тези технологии употребяват разбор на гласа и речта, както и технология за различаване на лица, с цел да имитират човешки качества като вътрешен глас и сензитивност.

" Доказано е, че изкуственият разсъдък е в положение да открие дали даден човек има душевен проблем въз основа на слушане на гласа му в продължение на 10 минути ", изяснява преподавателят.

Той обаче е склонен, че в бранша на асистентите хората постоянно ще имат своята роля.

" AI ще прави рутинни механични детайли на работа и ще усъвършенства капацитета на това, което хората могат да вършат повече и по-добре. ", добавя той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР