Айн Ранд не създава просто книги, тя създава философско течение

...
Айн Ранд не създава просто книги, тя създава философско течение
Коментари Харесай

Надя Брайт: Айн Ранд не създава просто книги, тя създава философско течение и вярвания, по които доста хора се запалват

Айн Ранд не основава просто книги, тя основава философско течение и вярвания, по които много хора се възпламеняват. Според нея всичко има разумни и рационални аргументи да се случва. Това сподели водещият на " Животът на фокус “ Надя Брайт в рубриката " Дифтонг “ в предаването " Един неделен ден по шосето “ на Радио " Фокус “.

В нейната литература център е индивидът, който би трябвало да се погрижи самичък за себе си и да развие всичките си гении. Най-голямото богатство, което можеш да дадеш на света, е да развиеш всичките си гении, счита писателят.

Надя Брайт разяснява, че в творчеството на Айн Ранд може ясно да се наблюдава по какъв начин с времето гледната й точка става все по-ригидна, по какъв начин тя се вкопчва в нея, по какъв начин вероятността, от която написа, се свива от ден на ден и повече, губи почва и нейното обучение за живота се разклаща. Това е имало израз и в персоналния й живот.

" Изворът “ съгласно водещия е безусловно наложителна литература за общата просвета. Тя може да има друг прочит през другите интервали. " Ако я четеш сред 20-та и 30-та си година, можеш да станеш и разпален почитател на Айн Ранд. Но това е доста фрагментирана философия, колкото и добре да е разказана. Тя е прекомерно едностранчива. Все още има хора, които държат на този тип философия. Нейната философия е доста близо до либертарианството.

Водещият на предаването " Един неделен ден по шосето “ Або показа стихосбирката  " Не съм ви ближна “ на Мария Лалева. Според него поетесата прави добър и съответен опит да следва класическата лирика.

" Когато попаднах на " Не съм ви ближна “, останах доста прелестно впечатлен. Стихотворенията ми навяват мемоари за Елисавета Багряна “, сподели Або.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР