Айфеловата кула в Париж отново отвори врати след 6-дневно затваряне

...
Айфеловата кула в Париж отново отвори врати след 6-дневно затваряне
Коментари Харесай

Само за шест дни са загубени 100 000 посещения: Айфеловата кула отново отвори врати

Айфеловата кула в Париж още веднъж отвори порти след 6-дневно затваряне поради стачки на чиновници. Постигнато е съглашение сред синдикатите и управлението на  емблематичната забележителност.

Това е един от най-посещаваните монументи във френската столица

Съгласно изискванията „ страните ще следят постоянно бизнес модела на компанията, вложенията в строителството и приходите посредством орган, който ще се среща на всеки шест месеца “.

Операторът Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE) и чиновниците са се съгласили също влагат към 380 милиона евро до 2031 година за строителни работи и поддръжка на забележителността.

До момента другите вариации на обявата са събрали над 7 милиона гледания онлайн

Френският министър на културата Рашида Дати даже предложи Айфеловата кула да бъде класифицирана като „ исторически монумент “, с цел да разреши на страната да помогне за финансирането, в случай че е належащо.

Снимка: x/reuters

Работниците излязоха на стачка поради метода, по който се ръководи кулата. Според членовете на профсъюза кметството на Париж, което има 99% от капитала на оператора на Айфеловата кула, е отделило малко разноски за работите по паметника, планувани преди Олимпийските игри в Париж. Според тях това би довело до слаба работа по поддръжката и би натоварило служащите.

Експерти по неутрализиране и полицията претърсиха региона

Стачкуващите също по този начин показаха угриженост по отношение на положението на паметника, който Le Monde заяви, че не е бил пребоядисан от 14 години, а не от нормалните седем, като други ремонтни действия изостават от графика. Постигнатото съглашение планува и продължение на акцията за пребоядисване и ангажимент за идната такава.

Само за шест дни стачките доведоха до загуба на 100 000 гости. Операторът SETE се извини на всички, които са си купили билети и не са могли да посетят Айфеловата кула и сподели, че ще им бъдат възобновени сумите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР