Айда бушува в американския щат Луизиана. Стихията нахлу на сушата

...
Айда бушува в американския щат Луизиана. Стихията нахлу на сушата
Коментари Харесай

Ураганът Айда остави без ток над 750 000 домакинства в Луизиана

Айда бушува в американския щат Луизиана. Стихията нахлу на сушата като вихър четвърта категория, само че леко отслабна и в този момент към този момент е трета.

Повече от 750 хиляди семейства в щата се без ток. Силният вятър, чиято скорост на моменти е била към 240 км/ч, е съпроводен от значителни превалявания. Крайбрежните региони към този момент са под вода. Още преди нахлуването на стихията управляващите предизвестиха, че ще мине време преди електроснабдяването да бъде възобновено и да стартира отводняване.

Айда удари град Ню Орлиънс в деня на 16-ата годишнина от опустошителния вихър Катрина. Тогава починаха 1800 души и бяха нанесени вреди за милиони. Сега в града е построена специфична мрежа от насипи, която да защищава града, и Айда е първият ѝ тест.

" Няма подозрение, че идващите дни и седмици ще бъдат извънредно сложни за нашия щат. И доста хора ще бъдат тествани по метод, който даже не можем да си представим през днешния ден. Но мога също по този начин да ви кажа, че като щат не сме били по-подготвени ", съобщи губернаторът Джон Бел Едуардс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР