Аякс загуби от Реал с 1:2 първия осминафинал от Шампионската

...
Аякс загуби от Реал с 1:2 първия осминафинал от Шампионската
Коментари Харесай

Аякс загуби от Реал с 1:2 в скандалния дебют на ВАР в ШЛ

Аякс загуби от Реал с 1:2 първия осминафинал от Шампионската лига. Мачът беше доста зрелищен, само че скандално потребление на ВАР го помрачи. Домакините бяха по-активни, имаха повече положения, само че изгубиха. С този триумф Реал е безспорен любимец за класиране на 1/4-финал.

Мачът стартира с доста висока преса на домакините, които търсеха бърз гол. В първите 10 минути испанците не успяваха да минат центъра, само че до сериозна обстановка пред тяхната врата не се стигна.

Онана направи първото положително избавяне, като извади топката под гредата след удар на Каземиро. От другата страна Душан Тадич уцели дясната греда на вратата на Куртоа след неточност в отбраната.

И макар, че темпото спадна, домакините означиха гол. По-скоро си помислиха, че са отбелязали. Талифико вкара с глава след неточност на Куртоа. Беше изнамерен миг с състезател на Аякс - Тадич в засада, който не играе с топката. Тадич беше наоколо до Куртоа и се оказа, че въздейства на играта. Дамир Скомина анулира попадението след многократни повторения.

Ситуацията помрачи настроението на домакините, които продължиха да са по-активни до почивката.

Холандците продължиха да са по-активни през второто полувреме, само че се оголиха откъм гърба. Двата тима пропуснаха по едно 100-процентово състояние преди да падне първия гол.

В 60-ата минута Карим Бензема разстреля Онана от близко. Винисиус създаде попадението, като напредна отляво към центъра на наказателното поле. Той реши да подаде на Бензема, вместо да шутира самичък.

Това не отхвърли холандците и те съумяха да се върнат след гол на Зийех. В 70-ата минута той стреля безпощадно от към 10 метра. Топката беше отнета отляво на офанзивата и подадена паралелно на вратата от Нерес.

Равенството изглеждаше закономерно, само че в 87-ата минута резервата Марко Асенсио донесе победа на гостите след бърза контра. Той се протегна на празна врата, като кълбото прелетя сред вратаря и отбраната.

В последните секунди Куртоа направи две изключителни спасявания след удар и добавка на Долберг.

В този мач по-добрият тим загуби, само че във футбола е по този начин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР