Аякс спечели трудна победа с 2:1 като гост над Лил

...
Аякс спечели трудна победа с 2:1 като гост над Лил
Коментари Харесай

Аякс обърна Лил за две минути в края на срещата

Аякс завоюва сложна победа с 2:1 като посетител над Лил в първи 1/16-финал в Лига Европа. Головете за гостите паднаха в самия завършек на мача и бяха дело на Душан Тадич (87’) и Бриан Бробей (89’), а за французите резултата откри Тимъти Уеа в 72-ата.

Двата тима изиграха постно първо полувреме и не съумяха да се разпишат. В 11-ата минута домакините претендираха за дузпа, когато Джонатан Давид се строполи в наказателното поле на холандския гранд, само че съдията даде знак играта да продължи. Гостите пък можеха да отбележат в 28-ата, когато центриране в наказателното поле на лидера в Лига 1 доближи до Антони, само че изстрелът му бе блокиран от стража Майк Менян.

Играчите на Аякс започнаха доста по-настървено втората част и в 47-ата Дейви Клаасен изпревари защитник на Лил, нахлу в наказателното поле, само че стреля неопределено. Две минути по-късно Антони центрира рисково, само че още веднъж стража на домакините се намеси несъмнено и боксира. Домакините дадоха отговор с навлизане на Тимоти Уеа в наказателното поле, само че успоредното му подаване бе пресечено от защитник на нидерландския гранд. Играчите на Аякс продължиха да ускоряват натиска си по отношение на своя съперник като в 65-ата минута още веднъж Клаасен се оказа зад тила на отбраната, само че вратарят пресече, а притичалият Нерес и стреля в горната греда и изправилия се Майнан хвана отскочилата топка.

Противно на логиката и предвид на протичащото се на терена домакините съумяха да открият резултата в 73-ата минута, когато Талиафико сгреши съдбовно. Аржентинският бек догони една дълга топка, опита да я върне към вратаря Маартен Стекеленбург, само че подаването се оказа късо, Уеа го пресече и означи около стража за 1:0. Играчите Аякс продължиха да търсят гола и постоянството им се отплати единствено за две минути в края на срещата. Първо Душан Тадич се разписа в 87-ата с прецизенудар и не остави шансове на Менян, а две минути по-късно Клаасен изведе чудесно резервата Браян Бробей, който малко по-рано бе заменил Давид Нерес, самичък против вратаря и той реализира цялостен поврат за гостите 1:2.

Така двата тима оставиха значително развръзката по сред си за реванша след седмица в Амстердам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР