Ай Си Джи Би АД (ICGB) успешно финализира обществената поръчка

...
Ай Си Джи Би АД (ICGB) успешно финализира обществената поръчка
Коментари Харесай

Избраха инженер-консултант за газовата връзка с Гърция

" Ай Си Джи Би " АД (ICGB) сполучливо завърши публичната поръчка за избор на инженер-консултант за газовата връзка с Гърция. След осъществяване на открита процедура комисията, образувана от възложителя, излъчи консорциум " ТИБЕИ " за реализатор на плана , оповестиха от ICGB.

Kонсорциум " ТИБЕИ " e определен за инженер-консултант за построяването на междусистемната газова връзка Гърция - България.
 Стартират социална поръчка за 145 млн. евро за газовия интерконектор с Гърция
Стартират социална поръчка за 145 млн. евро за газовия интерконектор с Гърция

Основен детайл в политиката на двете държавни управления за диверсификация на източници и направления на природен газ в района

Ролята на инженер-консултанта е основна за ръководството и контрола на реализацията на плана IGB във етапа на подготовката и осъществяването на строителния развой. Ангажиментът включва оказване на подпомагане на възложителя за реализацията на плана по време на строителството досега на стартиране на газопровода в употреба, както и ръководство на всички свързани с плана съществени контракти - в това число контракта за доставка на линейни тръби и контракта за възлагане на работното планиране, строителството и доставки.

Консорциумът е предложил стопански най-изгодната оферта по критерия най-хубаво съответствие качество/цена.
 Осигурени са 39 млн. евро за газовата връзка с Гърция
Осигурени са 39 млн. евро за газовата връзка с Гърция

Държавата е закупила нужните квоти излъчвания за Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2

Предложението на " ТИБЕИ " включва най-икономичната цена за главния пакет услуги - 5 670 000,00 евро . Консорциумът е обединяване от непознати и български компании, като негови членове са: ТРАКТEБЕЛ ИНЖЕНЕРИНГ С.А (Белгия), ТРАКТEБЕЛ ИНЖЕНЕРИНГ С.р.л. (Италия), ИНТБЕР ГМБХ (регистрирана в Австрия), ИПСИЛОН КОНСУЛТ ЕООД (България) и БЪЛГАРИЯ ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД (България).

Откритата процедура беше оповестена още в края на 2017 година, само че заради обжалвания беше спряна за интервал от към 10 месеца.

През септември 2018 година дванадесет компании и обединявания подадоха предложения за присъединяване в процедурата.
 Блинкен: Газовата връзка с Гърция ще даде сигурност на България и района
Блинкен: Газовата връзка с Гърция ще даде сигурност на България и района

Ангажимент за безвизов режим за България...

Оферти подадоха следните участници:
МГВ Консултант TECHINT - COMPAGNIA TECNICA INTERNAZIONALE S.p.A. & TECHFEM S.p.A. Enereco S.p.A. TECHNIP ITALY DIREZIONE LAVORI S.p.A. C&M-Asprofos-S Energy-Miks Консорциум Consult Eurogas Консорциум " РИНА " ILF Beratende Ingenieure GmbH Консорциум " ТИБЕИ " T&T SISTEMI SRL VN gazoprovod Greece-Bulgaria Association JV Interconnector 2018
В резултат на прегледа на сходството на участниците с условия на документите за публичната поръчка и критериите за асортимент, до оценка на офертите бяха позволени:
Enereco S.p.A. TECHNIP ITALY DIREZIONE LAVORI S.p.A. C&M-Asprofos-S Energy-Miks Консорциум " ТИБЕИ "
Прогнозната стойност на публичната поръчка се дефинира на обща сума от 8,45 млн. евро без Данък добавена стойност.

Проектът IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) се осъществя от смесеното капиталово сдружение " АЙ СИ ДЖИ БИ " АД, записано в България през 2011 година с акционери БЕХ ЕАД (50%) и IGI Poseidon (50%). Съакционерът IGI Poseidon e сдружение, записано в Гърция, с акционери гръцката обществена газова корпорация DEPA S.A. (50%) и италианската енергийна група Edison SpA (50%).

Газопроводът IGB се проектира да се свърже с гръцката национална газопреносна система в региона на гр. Комотини (Гърция) и с българската национална газопреносна система в региона на гр. Стара Загора . Планира се общата дължина на газопровода да е 182 км, диаметърът на тръбата - 32 " " - и планов потенциал до 3 млрд.м3/година в посока Гърция-България . В взаимозависимост от пазарния интерес към прилагане на по-голям потенциал и опциите на прилежащите газопреносни системи, потенциалът е планиран да се усили до 5 млрд.м3/година , като следва развиването на пазара и по този метод позволявайки назад подаване (от България към Гърция) с в допълнение създаване на компресорна станция. Налице е подписан Меморандум за съгласие сред " АЙ СИ ДЖИ БИ " АД и TAP AG по отношение на взаимни дейности по отношение на бъдещо свързване на газопровода IGB и с Трансадриатическия газопровод.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР