Axalta, компания за течни и прахови покрития, публикува проучване за

...
Axalta, компания за течни и прахови покрития, публикува проучване за
Коментари Харесай

Как цветът на автомобила влияе върху решенията за покупката му

Axalta, компания за течни и прахови покрития, разгласява изследване за известността на автомобилните цветове измежду потребителите през 2021 година. В изследването са взели участие повече от 4 000 души на възраст от 25 до 60 години от Китай, Германия, Мексико и Съединени американски щати. Според изследването в 88% от случаите цветът е бил основен фактор за взимане на решение за покупка.
Китай:  Как цветът на автомобила въздейства върху решенията за покупката му

99% от интервюираните споделят, че цветът на новата кола е доста значим за тях. Най-популярните цветове в тази страна са бялото (29%) и черното (26%). 64% от интервюираните означават, че в случай че няма стремежи цвят, биха помислили за коли от различен производител. 93% от интервюираните от тази група избират цвят сами и единствено 7% разчитат на препоръки и помощ извън.
Германия:  Как цветът на автомобила въздейства върху решенията за покупката му

За 83% от интервюираните цветът е значим фактор при закупуването на кола. 63% от интервюираните сами избират цвят, а 37% се съветват с членове на фамилията. 32% от интервюираните избират черното, второто място в тази страна е синьото (16%). Германските притежатели на коли имат вяра, че черното е знак на грациозност, а синьото е знак на непоклатимост. Малко над една четвърт от участниците в изследването на този пазар (27%) имат компактни черни коли.

Мексико:  Как цветът на автомобила въздейства върху решенията за покупката му

В Мексико цветът на колата е значим за 90% от интервюираните. Най-популярният цвят е аленият, той е желан от 22% от интервюираните. Четирима от 10 декларират, че в случай че няма подобаващия цвят, ще обмислят закупуването на коли с друга марка. Според изследването 64% ​​от интервюираните карат седани. Проучването откри още, че респондентите от Мексико свързват аленото с грациозност, до момента в който синьото провокира позитивни страсти.
Съединени американски щати:  Как цветът на автомобила въздейства върху решенията за покупката му

Цветът на автомобила е значим за 79% от интервюираните. 82% от интервюираните споделят, че сами избират цвят, а 53% споделят, че фамилията им има повече от една кола. Тук черният цвят се смята за най-популярния, само че притежателите на огромни коли избират по-ярки цветове - наследник (втори в класацията) и червен (трети). За американските участници в изследването синьото провокира позитивни страсти, до момента в който аленото въплъщава духа на приключението.

Проучването също по този начин проучва желанието към вида покритие и наличието на ефектни частици. Покритията с емайл са любимци на всички проучени пазари, като се изключи Китай. В Китай обаче желанията бяха разграничени съвсем по равно - (48% за цвят с искра и 52% за матов).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР