АвтоВАЗ, производителят на Лада, напуска Европейския съюз. Новината, съобщена по-рано

...
АвтоВАЗ, производителят на Лада, напуска Европейския съюз. Новината, съобщена по-рано
Коментари Харесай

Колко продава Лада в ЕС и кои модели са най-популярни?

АвтоВАЗ, производителят на " Лада ", напуща Европейския съюз. Новината, обявена по-рано през днешния ден от немската редакция на " Спутник ", бе доказана публично и от компанията. Която даде обещание, че ще се завърне на по-късен стадий с нов модел.

Очевидно, това решение е обвързвано с влизането в действие на 1 септември на предходната година на стандарта WLTP, спазването на който евентуално ще изисква спомагателни допълнителни финансови вложения. Продажбите на коли " Лада " в Европейския съюз.

Аналитичната организация " Аутостат " приготви статистика какъв брой продава компанията в рамките страните в Европейски Съюз, в която има посланичество.

През 2018 година в България, Унгария, Словакия, Литва, Латвия и Естония са продадени 5,1 хиляди бройки от моделите на " Лада ". За съпоставяне, единствено през първите три месеца на годината в Русия компанията е продала над 80 000 автомобила, а за 2018 година - 360 000. Износът отвън Русия е 38 000 в 34 страни за предходната година.

Трябва да отбележим, че става въпрос за размерите на експортните доставки за Европейски Съюз, не на действителните продажби.

В кои страни се доставят най-вече и кои са най-популярните модели?

63 % от износа за Европейски Съюз от 2018 година е бил за Латвия - общо 3 213 единици.

В Естония са 333, в Литва - 132, в Словакия - 609, в Унгария - 454 единици, а в България - 306 единици. Според данните на " Пътна полиция " у нас за първите три месеца на 2019 година са регистрирани 94 нови автомобила с марката " Лада ", а през цялата 2018 година - 448.

Най-популярният модел е 4х4 с 3 порти. Доставките на този модел са 70% от общите. Става въпрос за модела, който е по-популярен с името " Нива ". Марката обаче бе изплатена и към този момент не е благосъстоятелност на АвтоВАЗ.

191 са доставките на същия модел, само че с 5 порти.

На втора позиция е " Веста " комби с 900, а на трета - версията седан на същия модел.
 АвтоВАЗ стопира доставките на коли за Европа
Производителят на " Лада " може да спре доставките на коли за Европа

Заради новите екологични норми
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР