АвтоВАЗ не изключва възможността за стартиране на серийно производство на

...
АвтоВАЗ не изключва възможността за стартиране на серийно производство на
Коментари Харесай

АвтоВАЗ може да започне серийно производство на електромобили LADA e-Largus още през 2023 година

АвтоВАЗ не изключва опцията за пускане на серийно произвеждане на електрическа версия на LADA Largus през идната година, съобщи президентът на компанията Максим Соколов по време на събитието " Автомобилната промишленост: нов подтик ". То се организира в границите на Източния стопански конгрес, който сега тече в кампуса на Далекоизточния федерален университет във Владивосток.
" Първите прототипи - желая да отбележа, че това е електромобил с много високи равнища на замърсяване - ще се появят в края на тази година, а през идната чакаме да пуснем пилотна партида. Няма да споделям сериен - пилотен, само че може би през идната година ще се стигне до първите създадени бройки ", - даде обещание Соколов (цитиран от РИА Новости).

АвтоВАЗ има индустриални мощности в Толиати и Ижевск. По-рано компанията разгласи, че сглобяването на модела LADA Vesta ще бъде преместено от Ижевск в Толиати, с цел да може в завода LADA-Ижевск да стартира производството на електрическия автомобил LADA e-Largus. Електрическият автомобил ще се създава във версии с пет и седем места и пробег от 350-400 км с едно зареждане на батерията, както и във версия ван с пробег от 250 км.
Соколов заяви също по този начин, че компанията възнамерява да възвърне през идната година съвсем цялата моделна гама от коли, за които има проекти. Марката LADA включва пет модела: Vesta, Xray, Largus, Granta и Niva. " Говорейки за стратегическите вероятности за развиване на АвтоВАЗ, ние към този момент приказваме за развиването на моделната гама, която, уповавам се, ще бъде възобновена съвсем напълно през идната година, в това число LADA Largus ", съобщи изпълнителният шеф на компанията (цитиран от ТАСС).
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР