Авторитетното издание ConsumerRepоrts /CR/ класира автомобилните марки по надеждност и

...
Авторитетното издание ConsumerRepоrts /CR/ класира автомобилните марки по надеждност и
Коментари Харесай

Коя марка произвежда най-надеждните нови автомобили?

Авторитетното издание ConsumerRepоrts /CR/ класира автомобилните марки по надеждност и разкрива дали новите им модели ще ги задържат в класацията.

Toyota, Lexus и BMW са първите три най-надеждни марки в тазгодишната ранглиста за марки за надеждност на колите, като немският авто производител е скочил с 10 места нагоре по отношение на предходната година, с цел да се причисли към двете надеждни марки на почетния подиум. 

Mazda, миналогодишният втори класиран авто производител, пада с две позиции, с цел да се подреди на четвърто място, до момента в който Honda добавя първите пет.

Резултатът за надеждност се пресмята по канара от 1 до 100 точки, като междинната оценка е в диапазона сред 41 и 60 точки. За да бъде класирана една марка, би трябвало да имаме задоволително данни от изследване за най-малко две моделни години, написа auto-press.net.

Всяка година CR пита членовете си за проблеми, които са имали с транспортните си средства през предходните 12 месеца. Тази година са събрани данни за над 300 000 транспортни средства от моделните години 2000 до 2022 (с няколко рано въведени модели 2023), които се отнасят до 17 проблематични области, в това число мотор, трансмисия, електроника в автомобила и други

Тази информация се употребява, с цел да се дадат оценки за надеждност за всеки главен всеобщ модел. Азиатските производители на коли към момента са водещи във връзка с надеждността с огромна разлика с общ междинен резултат за надеждност от 59 за района, по канара от 0-100. Седем от 10-те най-надеждни марки са от азиатски автомобилни производители.

Европейските автомобилни производители са на второ място с 51, до момента в който американските марки изостават и от двете със междинен резултат от 40. Почти всеки авто производител е имал най-малко един модел със междинен или по-добър клас на надеждност, а редица автомобилни производители имат за цялата си гама междинен резултат и нагоре.

Consumer Reports (по-рано Consumers Union, е американска потребителска организация с нестопанска цел, отдадена на без значение тестване на артикули, проверяваща публицистика, насочени към потребителите проучвания, публично обучение и покровителство за потребителите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР