Авторитетното италианско издание Тутоспорт обяви имената на петима млади таланти,

...
Авторитетното италианско издание Тутоспорт обяви имената на петима млади таланти,
Коментари Харесай

Петима останаха в битката за "Златно момче", Мбапе отпадна

Авторитетното италианско издание " Тутоспорт " разгласи имената на петима млади гении, които ще се борят за наградата " Златно момче на 2018 година " за най-хубав състезател в Европа под 21 години. Наградата ще бъде връчена на специфична гала на 17 декември.

Интересното е, че измежду последните оживели не е миналогодишният победител Килиан Мбапе. Суперзвездата на " Пари Сен Жермен " и френския футбол сега е контузен и има съществени подозрения, че е извадил дясното си рамо. Едва ли обаче уредниците са се тормозили, че той няма да може да вдигне златната статуетка.

Отпадането му от топ 5 остава шокиращо. Липсват също суперталанти като Кай Хавертц ( " Байер " Леверкузен), Джейдън Санчо и Кристиян Пулишич ( " Борусия " Дортмунд), както и Хосем Оар от френския " Олимпик " Лион.

В тяхно неявяване за премията ще се борят двама представители на Серия " А ", по един от холандската Ередивизи, испанската Ла Лига и британската Висша лига.

В идващите редове ще разгледаме петимата най-хубави и за какво заслужават премията.



Патрик Кутроне - нападател - " Милан " и Италия

През лятото " Милан " гласоподава голямо доверие на Кутроне. " Росонерите " привлякоха Гонсало Игуаин от " Ювентус " и сложиха всичките си налични нападатели в трансферната листа. Всички, с изключение на младата звезда Кутроне.

Патрик извоюва място в родния си отбор със страховит дебютен сезон. Головете му бяха в основата на положителното показване в Лига Европа. Кутроне, който носи червено-черния екип от 7-годишен, демонстрира неизменност и през актуалната акция, движейки се с темпото от миналата.

Силните изяви на 20-годишния голаджия не останаха незабелязани от селекционера Роберто Манчини и Кутроне бе извикан в националния отбор.

През календарната 2018 година той има 36 мача, 14 гола и 5 асистенции.



Винисиус Жуниор - нападател - " Реал " Мадрид и Бразилия

Да подпишеш с " Реал " Мадрид на 18-годишна възраст е впечатляващо, само че слага и огромен товар върху плещите ти. Става дума за гений, определян за заместител на самия Кристиано Роналдо.

Винисиус Жуниор за малко време се трансформира в любим на почитателите поради мощните си мачове при юношите, където като че ли бе с класа над другите.

Бразилското дете-чудо блестеше и преди този момент в родната Бразилия с екипа на " Фламенго ", а " Реал " небрежно заплати 61 млн. евро за правата му. Тогава Винисиус даже не бе корав титуляр за 5-кратните първенци в локалната Серия " А ".

През календарната 2018 година той има 22 мача, 7 гола и 6 асистенции.



Трент Александър-Арнолд - бранител - " Ливърпул " и Англия

Младият Александър-Арнолд си извоюва титулярно място отдясно на мърсисайдската защита. Стабилен в отбрана, потребен в офанзива. Неслучайно Трент е измежду любимците на мениджъра Юрген Клоп, макар че от време на време щурият немец го праща на пейката, пробвайки се да го дисциплинира. Талантът постоянно се увлича в нахлуване и не помни за отговорностите си в отбранителен проект.

Александър-Арнолд има качества, с които могат да се похвалят малко играчи на неговата позиция. Младокът е отличен реализатор на статични положения. Прикова вниманието в дебюта си за " Ливърпул " в Шампионската лига, вкарвайки от директен свободен удар.

Миналата седмица той означи първото си попадение с националната фланелка и стана най-младият футболист на " Ливърпул ", разписвал се за Англия от 1999 година насам.



Матийс Де Лихт - бранител - " Аякс " и Холандия

Навярно помните кошмарния дебют на Де Лихт за холандския народен тим. Централният защитник се появи за пръв път с оранжевата фланелка в международната подготовка против България, изгубена от " лалетата " с 0:2. Тогава той позволи куп неточности и бе сменен на почивката. Матийс обаче се възвърне и от този момент е закрепостен титуляр за родината си.

В сърцето на защитата отборът от Ниската земя има най-скъпия бранител в света - Върджил Ван Дайк и най-желания - Де Лихт. 19-годишният гений е трансферна цел на " Барселона ", " Реал " Мадрид, " Манчестър Сити " и още доста грандове на футболна Европа.

Де Лихт е класическият холандски защитник, изповядващ " тоталния футбол ". Чете чудесно играта, нарежда се добре, умее да подава, които в композиция с бързината му, го трансформират в призрачен сън за нападателите.

19-годишен централен защитник, който има 46 мача, 3 гола и 4 асистенции за календарната 2018 година и е вицекапитан на родния си " Аякс ". Това споделя всичко.



Джъстин Клуйверт - нападател/крило - " Рома " и Холандия

Крушата не пада по-далеч от дървото. Джъстин Клуйверт върви решително по стъпките на татко си Патрик. Бързоногото крило ще опита да стане първото Златно момче на Холандия след Рафаел Ван Дер Ваарт през 2003 година

Продукт на фамозната школа на " Аякс ", Клуйверт младши проби в първия тим на амстердамци преди две години, а изявите му привлякоха интереса на редица грандове. В последна сметка смени " Аякс " с италианския " Рома ". Джъстин се регистрира с асистенция в дебюта си за " римските вълци ", а в последните седмици стартира да се трансформира в главен състезател за отбора от Вечния град.

През календарната 2018 година е записал 27 мача, в които има 5 гола и 4 асистенции.

Новото златно момче на Стария континент ще бъде определено след гласоподаване на 30 спортни публицисти от издания като " Марка ", " Екип " и " Билд ". Всеки от тях подрежда петимата номинирани. Първият печели 10 точки от глас, вторият - 7, третият - 5, а четвъртият и петият прибавят надлежно по 3 и 1 точка към актива си. Накрая точките се събират и се афишира името на спечелилия, който би трябвало да е роден след 1 януари 1998 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР