Авторитетното британско списание Economist направи проучване и установи кои държави

...
Авторитетното британско списание Economist направи проучване и установи кои държави
Коментари Харесай

Economist: 131 държави са с прозападна позиция в украинския конфликт, 28 са проруски

Авторитетното английско списание Economist направи изследване и откри кои страни поддържат Русия или поддържат неутрална позиция по време на изостряне на обстановката към Украйна.

Британското издание раздели страните по света в три категории: прозападни, неутрални и проруски. Оказа се, 131 страни заемат прозападната позиция, в това число по-голямата част от Северна Америка и Европа. В тях живее 36% от международното население живее.

В същото време 28 страни попаднаха в категорията на проруски, в това число Китай, Сирия, Пакистан, Еритрея и Етиопия. Тези страни съставляват над една трета от популацията на света.

Други 32 страни, които също съдържат към една трета от международното население, бяха избрани като неутрални. Те включват Индия, Бразилия и Бангладеш. Авторите на обявата означават, че две трети от популацията на света живее в страни, които поддържат Русия или заемат неутрална позиция. Отбелязва се още, че резултатите са мощно повлияни от Китай и Индия с тяхното огромно население.

The Economist сподели, че Китай попада в категорията на поддръжката на Москва, защото заобикаля да осъжда дейностите на съветското управление и е малко евентуално да заеме страната на Запада, а Индия ускори взаимоотношението си с Русия, изключително посредством намаление на цените на петрола. В резултат на това създателите на материала обобщиха, че не цялата международна общественост е подготвена да признае Русия като новобранец. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР